Önskan att hålla vår vikt under kontroll svarar inte bara intresse ser bättre ut, men det är mycket viktigt att hålla vår rena och fria från sjukdomen organism faktor.

I det avseendet är det viktigt att leva ett aktivt liv, träna regelbundet och bibehålla en balanserad kost. och en ingrediens som kan hjälpa oss att nå målet att undvika övervikt är ingefära. Intresserade av att veta hur?


Användningen av ingefära i medicin är inte ny. I själva verket, Galen, en av grundarna av den disciplin och använt det i olika behandlingar; och det har varit mycket uppskattad i århundraden i Asien för sina läkande egenskaper. Även om det kan ätas på många sätt, antingen söta eller som ingrediens i färdiglagad mat, ingefära te är också ett mycket populärt sätt - även om något mjukare - krävande denna rot.

Då kommer du att lära dig hur man förbereder och hur det kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt.

Hur man förbereder ingefära te?

Förbered ingefära te är mycket enkel. Allt du behöver är lite ingefära och kokande vatten. Om du vill kan du också lägga till någon form av sötningsmedel; I så fall rekommenderar vi att du använder någon naturligt förekommande, som honung.

Steg 1 - Koka tre koppar vatten

Steg 2 - Tvätta och dränera omkring 90 gram av ginger root

Steg 3 - Peel ingefära; och skars sedan i små bitar

Steg 4 - Ställ ingefära i en kittel eller annan liknande behållare med lock

Steg 5 - Tillsätt kokande vatten och låt stå, täckt, i ca 10 minuter

Steg 6 - Sila te och servera

Ingefära te i kroppen

Ingefära te hjälper till att kontrollera och viktminskning på olika sätt. Viss forskning, till exempel, föreslår att ingefära minskar inflammation och främjar känslighet för glukos; faktorer som är inblandade i viktminskning. Dessutom så att konsumtionen av ingefära ger oss en känsla av mättnad som förhindrar också tror att ingefära är involverad i att öka nivåerna av serotonin, en signalsubstans som bland andra funktioner, som är involverade i aptitkontroll, som fortsätter äta.

Å andra sidan, Det är också användbart för detta ändamål på grund av dess matsmältnings egenskapers. Således antas det att ingefära föreningar stimulerar produktionen av magsaft, stärka musklerna och öka tarmmuskelsammandragningar i magen, vilket hjälper till att flytta mat genom kroppen lättare. Detta minskar inte bara obehag i samband med matsmältningsbesvär, men också främjar bättre upptag av näringsämnen och eliminering av avfall från kroppen, förebygga viktökning.

Slutligen, två närvarande i ingefära, gingerol och shogaol komponenter, förbättra metabolismen genom att stimulera ökad energiförbrukning och fett oxidation. Så, som under träning, ökar konsumtionen av ingefära kroppsvärme och bränner kalorier, vilket underlättar och påskyndar viktminskning.

Ner i vikt naturligt med ingefära

Konsumera ingefära, antingen i te eller någon annan presentation, är det ett mycket hälsosamt sätt att hålla sig frisk och gå ner i vikt. Som med all mat och naturläkemedel, måste du vara försiktig när konsumerar: Ginger rekommenderas inte under graviditet och amning processer eller för personer med blodproppar.

Men om du vill gå ner i vikt, införliva denna rot till din diet - och upprätthålla en regelbunden motion rutin - kan uppnå fantastiska resultat.

Bild med tillstånd från Joana Petrova