Ta reda på hur du tar bort dålig lukt i fåtöljer och soffor

Om det finns väsentliga delar i vårt vardagsrum är de soffor och fåtöljer. Överförbar få få så mycket aktivitet och så mycket användning: många timmar sitter framför TV, barns lekar, tupplurar av våra husdjur ...

Det är livet levde på de läderklädsel eller tyg, liksom andra hushållsytor, kräver att särskilt försiktig med vilka upprätthålla god hygien, fri från bakterier, smuts och lukter.


Idag i vårt utrymme bjuder vi in ​​dig att känna hur vi kan eliminera dålig lukt i fåtöljer och soffor. En enkel, ekologiskt och ekonomiskt rengöring du kommer att älska att prova.

Hur tar man bort illaluktande soffor och fåtöljer

Steam CleanSteam Clean

Om något är klart för oss att inte vanligtvis lätt eller praktiskt att tvätta våra fåtöljer och soffor. Om du kan ta bort locken saken är inte så komplicerat, men du vet varje tvätt antas att tygstycket själv håller på att förlora sin ursprungliga färg.

Upptäck användningen av vinäger för hushållsrengöring

Således noterar detta och andra tips.

1. Hur kan man förhindra fall av fåtöljer och soffor förlora färg

Om dina stolar kan du ta bort locken och inte huden, kan du följa detta förslag för att förhindra vävnadsskada, och får behålla färg och lukt ledighet.

 • Vänd täcket för att skydda utsidan.
 • Fyll ditt badkar med minst en fot varmt vatten, nästan kall, och lägger 3OO gram salt. Därefter fördjupar omslagen av stolar och soffor för en halvtimme.
 • Om du vill, då kan du fylla tvätt i tvättmaskinen. För att göra detta genom att välja ett snabbt program där vattnet är inte varmt, och i rutan för diskmedel halv kopp outspädd vit vinäger.

Resultatet är alltid fantastisk.

2. Kemtvätt att ta bort dålig lukt från fåtöljer och soffor med lavendel och timjan

bikarbonatbikarbonat

Detta trick är mycket enkelt och effektivt. Det rekommenderas att du tar ut minst en gång i veckan. Dina barn kommer att älska doften som stannar efter och ditt husdjur att ströva omkring kan fåtöljer och soffor genom att veta att du kan rengöra tyget med lätthet.

Vad behöver vi?

 •  Ett glas av natriumbikarbonat (200 g)
 • ½ kopp torkad lavendel (1oo g)
 • ½ kopp torkad timjan (100 g)

Lee använder också salt i rengöringsmedel

beredning

 • Om du föredrar, är något vi kunde göra tidigare alltid förberett våra lavendelpåsar och torkad timjan. Två växter som ofta lämnar mycket god doft, som sanera miljön och ge hemmet en känsla av lugn och väl lämpad avkoppling.
 • Samtidigt natriumbikarbonat är lämpliga för att desinficera och eliminera lukter. Därför är det bästa sättet att genomföra en utmärkt kemtvätt.
 • Vi kommer att göra detta trick på natten, när du inte ska använda de stolar och soffor. För att göra detta, strö möblerna du vill deodorize med bikarbonat och torkade blommor de som är baserade på lavendel och timjan. Det gör det möjligt att agera över natten.
 • På morgonen vänder vi vår dammsugare för att avlägsna läsk och torkade blommor, plus allt damm och skräp fäst tyget. Du ser hur du gillar resultatet. Det är ett enkelt sätt att sanera våra fåtöljer och soffor.

Ta bort lukt och ta bort bakterier från stolar och soffa med en sprejflaska

Detta trick vi kan alltid ha till hands. Om du någon gång du märker en obehaglig lukt eller vill vara säker på att kudde eller armstöd som är ren och fri från bakterier, är det bara att förbereda detta lika effektivt som ekonomisk mix.

Vad behöver jag?

 • 3 koppar vatten (750 ml)
 • ½ kopp vit vinäger (100 ml)
 • En sprayflaska

även känt helande egenskaper citron

beredning

 • Allt du behöver kombinera vatten med vit vinäger. Säkerställer att beloppen är angivna därigenom undvika soffan luktar ättika. Lukten som kommer att vara ren, men detta måste lämna ett fönster öppet för deodorisering utförs på rätt sätt.
 • Du kanske vill veta att Vit vinäger är en av de mest effektiva naturliga desinfektionsmedel vi kan ha hemma. Den är idealisk för att eliminera dålig lukt av snus, fukt, husdjur och andra främmande ämnen. Låt inte att prova det.
 • Kombinering av vatten och ättika och leder blandningen till en sprayflaska. Rör om ordentligt och applicera på ytan av stolar och soffor. Fuktar vävnaderna väl och öppna fönstren för frisk luft också hjälpa oss i processen.
 • Det är en punkt trick för en given tid, men det mest effektiva sättet att eliminera bakterier och lukt kommer alltid med natriumbikarbonat.

Så ... vad trick du kör i dag?

Like this post? Please share to your friends: