7 enkla tips för att förhindra rost avokado

Avokado är en av de mångsidiga mat som kan användas i många recept för att glädja vår smak. Men som med andra livsmedel, Avokado är en frukt som tenderar att oxidera snabbt förlora sin fräscha utseende och anta en mörk färg som gör det obehagligt för senare konsumtion.

De flesta vet att för att maximera fördelarna med avokado och dess friskhet är viktigt att konsumera det helt på kortast möjliga tid. Men trots detta, Det finns vissa tillfällen då vi inte förbrukar helt hel avokado och vi har en mycket provocerande pjäs som skulle vara synd att slösa. Lyckligtvis finns det flera naturliga knep som tillåter oss att bevara färskhet avokado och gröna längre, så att vi kan boka lugnt att bit kvar oss.

Lämna benet

avokadoavokado

Den första spetsen för att hålla längre avokado och förhindra oxidation är att låta överskotts benet till mediet avokado, eller snarare, för att använda en av dess halvor utan att ta bort det kvarvarande benet. Detta trick är inte den mest rekommenderade, eftersom endast hjälper till att bevara färska avokado del som är i kontakt med benet. Därför, oxiderar den del som kvarstår i kontakt med luft snabbt och förlorar sin fräschör. Av denna anledning är det rekommenderat att leta efter alternativ som efterliknar det som ben, men så att det täcker hela bit avokado.

lök metod

Detta trick är att skära en fjärdedel av en rödlök i stora bitar, som bör placeras på botten av en lufttät behållare. Sedan finns halv avokado vi vill behålla det står, så att benet är vänd uppåt. Kärlet förseglas och förvaras i kylskåp.

Detta tips är mycket användbart eftersom ångorna avges lök kan hjälpa till att bevara den gröna färgen och färskhet avokado. Dessutom är de enda kontakt med lök hud är avokado, så frukten inte kommer att ändras genom dess smak. Du kan också spara löken användas för att ge andra användningsområden.

Metod för olivolja

Fördelar-de-olja-de-oliv 3Fördelar-de-olja-de-oliv 3

Olivolja är en naturlig ingrediens som inte ändrar smak eller lukt av avokado du vill behålla cool. För att använda den, du helt enkelt sprida avokado del du vill behålla och förvara den i en lufttät behållare. Oljan kommer att förhindra frukten kommer i kontakt med luft och oxiderar.

Metod citronsaft

En annan ingrediens som hjälper till att bevara färskhet avokado är citron. Vi vet att citron ger en mycket god smak avokado och båda kompletterar varandra väl. Men utöver detta, Citron citronsyra reducerar dramatiskt oxidationsprocessen. För att göra detta helt enkelt spraya saft i hälften du vill spara.

Ett annat alternativ är att sätta en bra citronskiva på avokado massa som inte har någon ben. I båda fallen det ideala är att lagra den i en lufttät behållare för att bevara det färska avokado, 2 till 4 dagar vid en temperatur av 4 ° C.

kallt vatten

vattenvatten

En vanlig metod som används i bostäder och restauranger är att införa avokado i kallt vatten för att begränsa deras kontakt med syre. I det här fallet endast rekommenderas när en del av den kvarvarande avokado ska användas omedelbart.

plast~~POS=TRUNC kök

Plastfilm eller papper kök är också till stor hjälp för att hålla resterna längre avokado. att göra detta helt enkelt måste täcka avokado med en massa plast och sedan lägga den i kylskåpet. Hur som helst, om det blir svart från en dag till en annan, helt enkelt dra ytan att återfå sin gröna och friska färglagret.

Mash avokado

aguacate2aguacate2

Om du inte vill slösa resterna av någon anledning en avokado, en bra idé att hålla dem längre tid att laga en god guacamole. För att göra detta helt enkelt mosa avokado och tillsätt 1 matsked limesaft för var och en av avokado används.

Syran i juice hjälper till att förhindra frukt ändrar färg och rost. Men, för att vara säker, mosad avokado hälls i en lufttät behållare, täck den med plastfolie och sedan colócale lock. Plastlocket och förhindrar syre från att nå ytan av avokado, undvika oxidation. Sedan kan du använda mosad avokado att göra en särskild guacamole, eller inkludera den i en sallad.

Like this post? Please share to your friends: