5 steg för att hitta känslomässig balans

Känslomässig balans bebos av lugn och styrs av en lämplig inre harmoni. Att nå detta tillstånd är inte lätt; Emellertid kan vi uppnå genom enkla strategier.

Vi förstår detta koncept som en synonym för välbefinnande och framför allt hälsa.


Det är ett underbart inre harmoni punkt där slutligen vi tillåter oss att vara närvarande där ingenting "bär" vår självkänsla och där vi har en riktig självkänsla.

Om vi ​​tänker på det kommer vi att inse att vi lever i ett område som bebos av "brus" och acceleration samhället.

Buller hänvisar vi i första hand till de krav vår miljö där vi tvingas att bli mer produktiva eller bättre granne arbetare, bäst dotter, bäst far, bäst syster.

Yttre tryck leder ofta oss bort från våra egna identiteter, våra egna essenser. Allt detta är förgås oss att helt bryta vår känslomässiga balans.

Det är nödvändigt att finna lugn och framför allt att den inre musik som slutligen egna behov kombineras med externa krav. Vi finner att subtila känslomässig balans punkt där de kan vara mycket lyckligare. Friaste.

Vi föreslår att reflektera över detta i nästa artikel.

Filosofin i samuraj att hitta känslomässig balans

Det är mycket möjligt att titeln på det här avsnittet har vi uppmärksammat. Jo, vid första anblicken, ingen skulle avse samuraj med psykologi.

Men bushido filosofi har inspirerat mer än ett sätt att coaching värt att veta.

Vi rekommenderar att du också läsa de 12 lagar Karma

I själva verket, och som en kuriositet kan vi säga att i förlagsbranschen marknaden har sådana intressanta böcker som "Samurai Mind: En antologi av Bushido" av Thomas Cleary.

I detta arbete författaren täcker just de tekniker som samurajen lyckats lugna sinnet och hitta känslomässig balans att besegra sina fiender.

För närvarande filosofi bushido integrerar ett kompendium av metoder och strategier som har uppmärksammats av otaliga experter i världen av självhjälp och personlig utveckling.

Här föreslår vi att veta 6 grundläggande nycklar som utan tvekan kommer att hjälpa dig.

kvinno havet i känslomässig balanskvinno havet i känslomässig balans

1. Du måste vara över bekymmer, aldrig under

För att hitta känslomässig balans måste vi upprätthålla en lämplig känsla av kontroll över vår verklighet.

  • Behovet av att vara "över" vår oro betyder just detta: utveckla en tydlig uppfattning om att vi har kontroll över situationen.
  • På den tiden jag var under mina problem, lät jag mig ryckas med dem.

Ta ett exempel. Vi var utan arbete. Det är en komplex och även dramatiska i de flesta fall situation.

Men om du förlorar kontrollen och vi säger oss att "detta har ingen lösning" och att "vi aldrig kommer att komma ur detta tillstånd" vi är fångar i våra egna rädslor.

Så kom ihåg: Sätt dig lite högre än vad du är orolig att upprätthålla kontrollen. De kan inte vara med dig.

2. Acceptera motgångar

Samurai accepterar hans död. Han förstår att förr eller senare, ge sitt liv för sin plikt, eftersom det markerar bushido.

  • För vår del, utan att nå detta måste vi acceptera motgångar. Det är nödvändigt att förstå och acceptera att livet är inte lätt, ibland förlorar du, ibland röra släppa taget. 
  • Ta denna mörka del av livet Det ger oss möjlighet att vara mer realistisk och upprätthålla en lugnare sinne. Således vi också kommit till känslomässig balans.

3. Utveckla din förmåga att fatta beslut

Måste vara aktiva ämnen och inte bara åskådare. Om vi ​​ryckas utan att kunna bestämma oss självkänsla är bruten, och med det, våra känslor, vår värdighet, våra värderingar ...

Vi måste utveckla vår självsäkerhet vara huvudpersoner i våra slagfält och inte bara Squires.

Kvinna-med hand-on-the-ögonKvinna-med hand-on-the-ögon

4. Ditt sinne är din bästa bundsförvant

För en samuraj hans sinne var hans bästa bundsförvant. nu, Endast ett lugnt sinne tillät dem att få vinna över sina fiender.

Upptäck också 5 nycklar för att lugna oroliga sinne

  • Stress, tvivel och rädsla är stora fiender balanserad vetskapen var att fokusera uppmärksamheten.
  • Att träna denna stora bundsförvant måste hitta tid för oss hela dagen.
  • Tystnad, meditation och sköta sina egna behov och tankar varje dag för 1 eller 2 timmar ger oss möjlighet att förbättra den lugna sinnet.

5. Var tydlig med dina värderingar, dina principer och vad är din horisont

horisonthorisont

människor måste ökar varje dag i åtanke ett projekt, ett särskilt ändamål. Ibland behöver vi bara något så enkelt som "Jag förtjänar och vill vara lycklig".

Se även "alla de gånger jag har tänkt på att lämna allt"

Liksom samuraj hade sin bushido kod, vi Vi har våra egna värderingar. De som ingen och ingenting skulle kollapsa.

  • Om du har ett syfte och vet vad dina rötter är bör ingenting hindra dig. Det kommer att vara din punkt vid horisonten och de dina principer. Den psykiska och känslomässig balans som kan ge dig det är verkligen mycket betydande.

Våga att genomföra det.

Like this post? Please share to your friends: