Endometrios: den tysta sjukdomen ökar också risken för hjärtinfarkt

Endometrios drabbar en av tio kvinnor, och, enligt den spanska föreningen påverkas av denna sjukdom (AEE) som vi har en tyst sjukdom som invalidiserande för många drabbade.

Endometrios är en sjukdom som innebär att godartad tillväxt av endometrial vävnad utanför livmodern i, ofta når äggstockarna, bäcken, äggledarna och även bukorganen såsom tarmarna.


Vi står inför ett kliniskt problem som, för nu har inget botemedel, är oftast ärftlig och även, enligt en studie publicerad i Journal of Brigham and Women sjukhus, kan det vara orsaken till många hjärtinfarkter än i dag lider kvinnor mycket ungdomar under 40 år.

Vi ger dig all information i följande artikel.

Endometrios, en tyst sjukdom som drabbar många kvinnor

Det kan tyckas förvånande, men det finns flickor 12 eller 13 åren har drivits av endometrios och initierar därmed en hård rundtur i denna sjukdom som har tagit för lång tid att få den uppmärksamhet den förtjänar.

Det räcker att säga att det var inte förrän 2013 då den första guiden har utvecklats för att informera och medvetandegöra befolkningen.

Det är viktigt att veta att endometrios är en mycket "speciell" sjukdom. Medan många kvinnor bedriver mycket smärtsamt sätt, det är asymtomatiska i andra.

Vi rekommenderar att du läser allt du behöver veta om äggstockscancer

Kanske är det därför, från föreningar som berörs globala efterfrågan skapandet av multidisciplinära team (urologer, matsmältnings hälsoexperter eller psykologer) så att de kan upptäcka detta tillstånd från sina områden.

Låt oss nu se vad är de vanligaste symptomen.

kvinna med ont i magenkvinna med ont i magen

Symtom på endometrios

 • mycket smärtsamma perioder.
 • Det är mycket vanligt att drabbas av svår smärta i nedre delen av ryggen som utstrålar till buken. Det förstärks före och under menstruationen.
 • Drabbade känner mycket smärta under eller efter samlag.
 • När vi går på toaletten, ganska ofta lider när du gör tarmrörelser eller urinering.
 • Det är också vanligt att mellan 30 och 40% av drabbade lider infertilitet.

Vi noterar återigen att inte alla kvinnor har dessa symtom så tydligt. Ibland märker knappt någonting. Sjukdomen diagnostiseras vanligen för övrigt under en gynekologisk undersökning, efter kejsarsnitt eller blindtarmsinflammation.

Att leva med endometrios

Vi står inför en obotlig sjukdom. För alla de kvinnor som har bott och sjukdom, den mest komplexa, är utan tvekan får den lämpligaste behandling som har en god livskvalitet.

Vi tror att det i vissa fall är så allvarlig att den gör det svårt att ens gå smärtan, att De måste konfrontera den sociala okunnighet, arbete och även deras partners, som inte riktigt förstår varför samlag orsakar dem smärta.

vet också hur man slåss skelettsmärta naturligt

 • Behandling för endometrios kan vara hormonell, men har biverkningar: många kvinnor kan utveckla depression.
 • Det kan också vara symptom medicinska enheter för smärta, och även erbjuda en liknande medicin till patienter som prostatacancer administreras.
 • I sin tur är det vanligt att genomgå flera operationer för att avlägsna skadad vävnad, men i de flesta fall växer tillbaka och smärtan kommer tillbaka.

Endometrios ökar risken för hjärtinfarkt

Jag sa från början. Enligt en studie utförd på sjukhuset i Boston (USA), kvinnor som drabbats av endometrios och har opererats där har tagit bort sin livmoder eller äggstockar löper större risk att drabbas av en hjärtattack.

 • För att genomföra studien de medicinska register över 116,430 kvinnor över 20 år analyseras. Av alla dessa var 11.903 lider av endometrios.
 • Det konstaterades att kvinnor som hade utsatts för en påtvingad klimakteriet på grund av operation hade en högre risk för tilltäppta artärer, hjärtinfarkt eller kärlkramp.

Kom bara ihåg att även kan påverka unga kvinnor under 40 år.

gågå

Behovet av att förvärva en hälsosam livsstil

Läkare rekommenderar att alla kvinnor som drabbats av endometrios hand om din fysiska och emotionella hälsa för att förebygga kardiovaskulära problem.

 • Man bör komma ihåg att smärta, kan känslan av missförstånd och ensamhet leda till känslor av frustration och isolering som resulterar i depression. Nedsatt immunförsvar organism har ökad risk för hjärtsjukdom.
 • Lider tidig menopaus sätter oss i samma skick som en kvinna som står inför denna period naturligt.

Oavsett om vi har 30 eller 55 år är nödvändig för att ta hand det mesta av vår mat och ett aktivt liv som kan förhindra eventuella problem utöver det vanliga.

Lee också 5 myter du bör veta om klimakteriet

Periodisk översyn, kan stöd av våra läkare och även gå till sammanslutningar av kvinnor som drabbats av endometrios hjälpa oss enormt att gå inför denna komplexa sjukdom.

Huvudbild artighet av © wikiHow.com

Like this post? Please share to your friends: