Tecken på hälsa eller sjukdom på tungan

När vi var barn var vi lärt att visa tungan är oartigt. Nu när vi är bra, vi avstår från att visa det offentligt, eftersom det inte är bra. Men du kan sätta dig själv i en spegel och se hur deras utseende för att bestämma många frågor. Visste du att det finns tecken på hälsa eller sjukdom på tungan? Få meddelas under nästa artikeln!

Språk, vilket återspeglar hälsa

De säger att ögonen är själens spegel ... och sedan språket är spegeln hälsa (eller sjukdom). I hundratals år, ayurvedisk läkare undersöka språket i sina patienter för att avgöra om de lider av någon speciell sjukdom. De tre delarna, enligt denna traditionell medicin, är vata (root), pitta (medium) och Kapha (tips). Den färg och konsistens av tungan kan berätta för oss om vi är friska eller sjuka.


Detta beror på att de muskler som tillåter oss att uppskatta smaken av mat är en förlängning av magen och sedan kan vi se hur vår stat magsår eller mage. Det har tusentals nervändar och varje (eller fler) är associerade med olika delar av kroppen.

språkspråk

Din tunga är hälsosamt om det är mjukt, flexibelt, utan sprickor och förblir något vått, dvs inte producerar mycket saliv nödvändigt. Detta innebär att du njuta av god hälsa.

Det vita lagret visas ovanför tungan är normalt, förutsatt att det är bra. I stället för sjukdomen avser hygien och rengöring borsta våra tänder. Betalar mer uppmärksamhet att tvätta språket i enlighet därmed.

Färg och konsistens av språk: Att tänka på

Det tar inte en ayurvedisk läkare för att avgöra om vi inkubation en sjukdom eller har ett hälsoproblem. Vi kan analysera två mycket viktiga frågor om språk, färg och konsistens, att veta vad vår övergripande:

färger

Som nämnts tidigare, är frisk tunga rosa. Om det är mörkt rödaktig ton indikerar inflammation i kroppen och kan även vara ett tecken på cancer. Om språket är brunaktig eller missfärgad det beror på att en hel del rök. Intensiv Pink av scharlakansfeber kan vara (eller scharlakansfeber).

Om tungan är bleka innebär att vi saknar näringsämnen och blodet hemoglobinnivåerna är låga. Om den vita filmen är mycket tjock kan det vara svamp (candidiasis) eller obalanserad hepatisk utsöndring av galla. Om vita lagret är bara på sidorna, kan det bero på lungsjukdom. Och om tonen är gul, vilket indikerar kolecystit.

Språk gula till att-vara-måsteSpråk gula till att-vara-måste

Textur och yta

Att vara frisk, såsom angivits, har språket hållas fuktig och smidig. Men uppmärksamhet, kan bristen på struktur att visa anemi eller järnbrist. Om det finns fläckar på toppen är det på grund av att personen är utsatt för allergier. Korn eller sår talar om överdriven konsumtion av raffinerat socker, fett eller proteiner.

När den är torr är ett typiskt tecken på stress (det kan också orsakas av alltför mycket slem i kroppen, anemi eller diabetes). Om tungan är mycket förvärrar orsakerna visas t ex halsbränna, förstoppning, diarré eller kronisk gastrit. Om dina smaklökar är platta (snarare än texture) indikerar en tarmsjukdom.

Varningsskyltar på tungan

Var uppmärksam på den aspekt som presenterar tungan. Du kan lida av en sjukdom och du inte har insett det.

Spricka i mitten

Linjen inte når tungspetsen. Det innebär att din mage är svag eller har matsmältningsproblem. Detta beror i sin tur av en näringsbrist. Kanske har du gas eller om du saknar energi hela dagen. För att lösa detta problem, tar en mer balanserad kost och inte blanda vissa livsmedelsgrupper såsom frukt och protein. Gör allt möjligt, så att matsmältningen inte är så långsam och äter ett äpple eller päron fasta.

sår

När flera sår visas i munnen och det är en återkommande innebär att vissa näringsämnen såsom vitamin B6, niacin, järn eller saknas. Ät mer linser, rött kött, ägg och mejeriprodukter. Förbereder te nässlor och om du fortfarande mår dåligt, tveka inte att göra ett blodprov för att fastställa att du inte har blodbrist.

språkspråk

små horisontella sprickor

Det innebär att din kropp inte absorbera vitaminer ordentligt. Ett annat tecken på detta är bristen på energi och vitalitet. Även språket har olika "spår" litet, problemet ligger i den rikliga och stora sprickor. Lösningen på detta problem är att äta vissa livsmedel med näringsmässiga effekter för mjälte, till exempel, korn, sockerbetor, havre, persilja, morot, squash, selleri, kål och spenat.

röda spetsen

Mer än en fysisk åkomma beror på ett känslomässigt problem. Detta innebär att du kan också stressad, ledsen, deprimerad, ängslig, orolig eller nervös. För att undvika detta, förutom att tänka positivt och försöka hitta en lösning på problemen, Du kan konsumera örter som minskar känslomässiga obalanser. Citronmeliss, lind, kamomill och valeriana kan hjälpa. Vid lunchtid, tveka inte och ta avokado, gurka och mandel.

Svullna och vitt skikt (tjock)

You-säga-the-tongue-in-your-hälsaYou-säga-the-tongue-in-your-hälsa

Det betyder att det finns en ansamling av slem i kroppen eller vänster goda bakterier (ja, eftersom inte alla dåliga). För att vända situationen uppmanas att sluta konsumera mjölk och lägga till din diet mer mat grönt (broccoli, kål, ärtor, sallad, selleri, mangold, spenat).

Like this post? Please share to your friends: