14 fördelarna med magnesium

¿Rötskadad? ¿Utmattad? Är du överväldigad muskelvärk? Har du ofta kramper? Är du för stressad? Väl kanske alla dessa symtom du anger vad du verkligen har en magnesiumbrist!

Magnesium är ett viktigt mineral i att utföra olika metaboliska processer och är närvarande i alla kroppens celler. Läs den här artikeln och berätta 14 Magnesium fördelar för hälsan.

Magnesium lättnad för dina villkor

Magnesium kan hittas i naturen i form av jonbildande salter och oxider och har en viktig biologisk roll inte bara för människor utan också för växter. I själva verket klorofyll innehåller magnesium och redan vet hur viktigt är denna förening för fotosyntes att inträffa och syret vi andas och tillväxten hos växter förbrukar inträffar.

Hos människa magnesium är i alla vävnader, i synnerhet ben och muskler. Dess funktioner är mycket olika, så jag presentera några exempel:

biologiska rollen av magnesium

 • Stabiliserar DNA-strängarna och RNA, vilket tillåter den korrekta cellförnyelsen, förhindrar förekommande mutationer och cancerceller visas, bland annat.
 • Verksam inom produktion av ATP, den energi som behövs för alla metaboliska processer.
 • Den har en direkt relation med metabolismen av kalcium
 • Involverad i produktionsprocesser neuromodulators och signalsubstanser som gör att informationen att resa i form av nervimpulser genom kroppen och kan röra sig för att tala för att vara vem du är.
 • Det gör att muskelavslappning faktum är särskilt viktigt att upprätthålla den rätta rytmen i hjärtslag.
 • Det verkar på nervsystemet orsakar avkoppling.

Daily magnesium krav intag är 300 till 360 milligram för vuxna, men behöver inte fylla tillskott kan du hitta vad din kropp behöver i många naturliga livsmedel såsom till exempel gröna bladgrönsaker. Då visar jag en lista med livsmedel och magnesiumhalt. Du kommer att bli förvånad:

Magnesiumhalten i 100 g produkt

 • spenat: 60 milligram
 • persilja: 200 milligram
 • ärtor: 50 milligram
 • Pumpafrön: 262 milligram
 • mandlar: 258 milligram
 • hasselnötter: 258 milligram
 • jordnöt: 174 milligram
 • soja~~POS=TRUNC: 240 milligram
 • kikärter: 160 milligram
 • wholemeal: 140 milligram
 • skaldjur140 milligram ung.
 • Choklad Svart: 107 milligram
 • Brunt ris: 106 milligram

Det finns många livsmedel som innehåller det, som ni ser, men det är ganska vanligt att det finns brister i detta mineral, eftersom vissa läkemedel eller höga nivåer av stress kan orsaka deras eliminering via urinen.

14 fördelarna med magnesium

Vi värnar om våra nivåer av magnesium, eftersom dess hälsofördelar är obestridliga, i allmänhet hålla dem stabila kommer att uppnå minska risken för hjärtsjukdomar, muskelspasmer, diabetes och högt blodtryck.

Fördel # 1: anti-stress effekt

Estres_casa (1)Estres_casa (1)

Magnesium är en naturlig lugnande medel inblandade i nerv transmissioner och upprätthåller aktiva nervceller. Om du vill att ditt nervsystem i gott skick och känna sig avslappnad och glad, Mind Your magnesiumnivåer, som direkt påverkar produktionen av serotonin, ett hormon som lyfter din sprit.

Fördel # 2: Energi för dig

Som jag förklarade magnesium är nödvändigt metaboliska processer som gör att energiproduktionen. Om du vill ha större muskelstyrka, antingen greppstyrka eller effekt i ben och armar och titta på dina muskler välutvecklad magnesium är din lösning. känna energisk och aktiv.

Fördel # 3: Förstärkning ben och tänder

Magnesium hjälper fastställande kalcium och fosfor i ben och tänder som gör att du får dem friska och starka. Genom att konsumera magnesium i rekommenderade mängder du förebygga benskörhet och håligheter.

Fördel # 4: Kidney Care

njurarnjurar

Balansen mellan kalcium och magnesium är viktigt för livet. Att mobilisera kalcium magnesium kan förstöra njursten, så att ha lämpliga nivåer måste fullända dina njurar.

Fördel # 5: mensvärk

Magnesium främjar hormonbalans och kan förebygga och minska mensvärk.

Fördel # 6: lindrar förstoppning

Magnesium renar vår kropp, i egenskap av en milt laxerande kan dra gifter i våra tarmar som gynnar evakuering. Det styr även spridningen av tarmfloran.

Fördel # 7: Förhindrar hjärt-kärlsjukdom.

Ingenting som magnesium för att koppla av hjärtmuskeln och förhindra arytmier, Förutom att spela en viktig roll i många av de reaktioner som sker i hjärtat.

Fördel # 8: Bra digestions

-Digestive-Flora-tarmsystemet-Digestive-Flora-tarmsystemet

Magnesiumjonen är en del av saliv, vattenhaltig lösning som har bland andra funktioner smörjning livsmedel och början av matsmältningen. Denna jon är också komponera magsaften. Dessutom magnesium kan styra magsyror, främja matsmältningen och fungerar som ett milt laxerande.

Vill ha bra digestions? Håll ett öga på mängden magnesium du förbrukar!

Fördel # 9: muskelavslappning

Magnesium påverkar direkt muskelavslappning, undvika kramper, trötthet och skador. Låga nivåer av denna jon ökar ackumuleringen av mjölksyratagande smärta, stelhet och muskel kontrakturer.

Fördel # 10: sänker blodtrycket

Magnesium är en viktig elektrolyt i att upprätthålla balansen av kroppsvätskor, spelar således en roll för att upprätthålla adekvat blodtryck. Bli av högt blodtryck, övervaka dina nivåer av magnesium.

Fördel # 11: Förhindrar för tidigt födda

Magnesium är mycket viktigt för gravida, är varför du bör äta dagligen mellan 320 och 380 mg magnesium. Detta mineral förhindrar tidig födsel som inträffar samtidigt som den avslappnade livmodern tills tidpunkten för leverans.

Fördel # 12: upprätthålla kropps pH

Magnesium reglerar obalans kroppens pH, annars skada av vävnader och organ kan förekomma.

Fördel # 13: Mot sömnlöshet

Den melotonina är ett hormon som bland sina många funktioner påverkar regleringen av sömn. Magnesium brister genom att påverka detta hormon, vilket gör att utseendet på sömnstörningar.

Fördel # 14: Diabetes

diabetesdiabetes

Magnesium förhindrar diabetes möjliggör styrning av blodsockernivåer. Genom att öka insulinfrisättning denna substans medger inkorporering av socker till celler, minskar dess koncentration i blodet.

Like this post? Please share to your friends: