Sköldkörteln som reglerar kroppens ämnesomsättning. Bestämmer hur snabbt kalorier, hur snabbt hjärtslag bränna och etablerar en hormonbalans. Ofta på att nå vuxen ålder kan man börja lida sköldkörtelproblem och lider störningar i fysiska och emotionella hälsa.

De tre vanligaste sköldkörtelproblem är hypotyreos, hypertyreoidism och sköldkörtel knölar. Även om varje påverkar kroppen på olika sätt, de har några symptom gemensamt som tillåter oss att varna oss.


Se även: Vad vi påverkar sköldkörteln obalans?

sedan detalj de 10 vanligaste symtomen på sköldkörtelproblem att alla bör överväga.

1. Trötthet och trötthet

Om du känner dig trött eller behöver en tupplur, trots sover 8 eller 10 timmar per dag, är chansen att du har problem i produktionen av sköldkörtelhormoner (hypotyreos). Sköldkörteln spelar en mycket viktig roll i energinivåer och lider trötthet kan vara ett tecken på att något är fel.

2. Öka eller viktminskning

Eller förlust ökning-Vikt-Eller förlust ökning-Vikt-

Sköldkörteln är ansvarig för reglering av graden av metabolism, vilket är den process genom vilken kroppen förbränner kalorier. En plötslig viktökning vara ett tecken på hypotyreos, det vill säga när körteln inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormon.

omvänt, om det finns en minskning i vikt kan tyda på hypertyreos, när det finns en överproduktion av sköldkörteln.

3. Mood Problem

Hormonella störningar som orsakas av sköldkörtelproblem kan också påverka den känslomässiga planet. Om du plötsligt börjar känna ångest, depression, humörsvängningar och oförklarlig känsla av ångest, eventuellt kroppen skickar varningssignaler om sköldkörtelproblem.

4. Kropps värk

Smärta-kroppSmärta-kropp

Du känner plötsligt muskelvärk, gemensam eller sena är ett varningstecken. Det kan vara ett symptom på en hormonell rubbning i sköldkörteln.

5. reproduktiva svårigheter

Obalansen av sköldkörtelhormon kan orsaka problem att bli gravid, liksom förändringar i menstruationer och brist på sexuell lust.

Du kanske är intresserad: De 6 främsta orsakerna till kvinnlig infertilitet

6. Chill

Thyroid reglerar kroppstemperaturen och det är ansvarig för att upprätthålla tillräcklig värme för vår kropp. Plötsligt känner kalla händer eller kalla fötter och resten av kroppen, kan vara en indikation på problem i sköldkörteln och därmed ämnesomsättningen.

7. Förändringar i hud, hår och naglar

Signal naglarSignal naglar

Torr hud problem håravfall och sprickbildning naglar är vanliga tecken på hypotyreos. Dessa symtom ökar gradvis och kräver behandling för att undvika att bli kronisk.

8. Förstoppning

Sänkning av hormonell aktivitet i sköldkörteln, alla kroppsprocesser bromsa och organ har svårt att kunna utföra sina uppgifter.

I fallet med mag-funktioner, det finns problem att korrekt absorbera näringsämnen från mat, och svårigheter att eliminera avfall genom mag-tarmkanalen. Resultatet kan bli ett svårt fall av förstoppning.

9. kognitiva problem

kognitiva problem-kognitiva problem-

ofta personer med sköldkörtelproblem klagar inte ha ett gott minne och har svårt att koncentrera sig. Detta beror på minskad produktion av sköldkörtelhormoner, vilket saktar olika kroppsfunktioner.

10. Voice-hals

Att vara problem med sköldkörteln, är det mycket troligt att sköldkörteln att svälla eller öka i storlek. När detta händer du kan presentera problem såsom halsont, heshet, sjukdomskänsla, svullnad i halsen eller snarkning, bland andra.

Sluta inte läsa: Lindrar halsont med dessa 7 huskurer

Vad man ska göra om tecken på sköldkörtelproblem?

Vad-göra-innan-dessa-signaler-de-varningVad-göra-innan-dessa-signaler-de-varning

I många fall sköldkörtelproblem upptäcks när de redan kommit långt, eftersom dess tidiga symptomen är ofta förväxlas med andra villkor. Det är mycket viktigt att känna till dessa tecken, ledtrådar till tidig diagnos. Ignorera symtom på eventuell sköldkörtelsjukdom kan utlösa komplikationer som kan vara svåra att kontrollera.

Skulle du upplever dessa varningssignaler, är det mycket viktigt att rådgöra med din läkare För detta gör de respektive proven. Dessutom, om du har en familjehistoria av sköldkörtelproblem, är det inte fler regelbundna kontroller för att se till att allt är okej.