Rengöring av ugnen med naturliga produkter

Ugnen är en av de mer hushållsapparater smutsiga, eftersom maten vi baka bringar minuter eller timmar i det, och oftast stänk fetter och andra ämnen inne i apparaten. Ofta hemmafruar undrar vad är det mest effektiva sättet att rengöra ugnen, som du behöver för att ta bort de överskjutande fett och avfall som kan vända denna apparat i en perfekt miljö för mikroorganismer.

Idag på marknaden finns det en hel del produkter för rengöring av ugnar, men de är inte alltid det bästa alternativet. Dessa produkter är oftast laddade med giftiga kemikalier och ibland inte rengöras så bra som de kan göra andra rengöringsmetoder. Ett bra alternativ för att ge god hygien till ugnarna och bli av med smutsen använder naturliga produkter.


Naturliga produkter är ett utmärkt alternativ rengöring samt vara mycket effektivt för att avlägsna fett och smuts är också snäll mot miljön genom att inte förorena. sedan vi lämnar de bästa sätten att rengöra ugnen med naturliga produkter.

salt

Behandling av migrän la-med-saltBehandling av migrän la-med-salt

Användningen av salt i matlagningen kan förlängas utöver krydda våra måltider. Denna mycket billigt och enkelt att köpa vi kan vara mycket användbart för att desinficera och rengöra ugnen naturligt produkten.

Hur man använder salt för att rengöra ugnen?

Blanda i en ½ liter behållare med vatten och 250 gram salt. Därefter denna blandning genom att utvidga ugnsväggarna, särskilt i de områden där noterar fläckar och livsmedels sprut. Lämna av produkter av 15 till 20 minuter och skölj med hjälp av en våt svamp.

Möjligen avlägsna alla spår av lukt efter att ha gjort denna rengöringsmetod. Att eliminera dessa lukter gör en blandning av ½ liter vitvinsvinäger och 250 gram salt. Blandning av de två ingredienserna tills saltet helt späds och placeras i en sprayblandning. Sprutas väggarna i ugnen och låt stå några minuter. Slutligen avlägsnar skräp med en våt svamp.

citron

Konsumera-limon-of-way-sanaKonsumera-limon-of-way-sana

Lemon är en antibakteriell och antiseptisk vi hjälper till att avlägsna mikroorganismer att de ackumuleras i vår ugn när det är smutsigt. Dess behaglig doft hjälper till att eliminera lukt och Det är också en utmärkt allierad för att avlägsna fett.

Hur man använder citron för att rengöra ugnen?

För att enkelt rengöra ugnen, skär två citroner i hälften och pressa juice. Häll den sedan i en kastrull och sätt in den i ugnen. Programmera ugnen 30 minuter vid 250 ° C. Efter denna tid kan du ta bort pannan och ugnsväggarna rena med en trasa.

vinäger

ÄppelcidervinägerÄppelcidervinäger

Vinäger är en annan produkt av val för storstädning. Vmästare för att förbättra deras egenskaper med fördelarna av natriumbikarbonat för att rengöra ugnen.

Hur man använder ättika för att rengöra ugnen?

Blandning av en bra mängd äppelcidervinäger med natriumbikarbonat och förvara i en spray. Sedan spraya blandningen över väggarna hos ugnen och programmera den att 120 ° C under tio minuter. Sedan svalna ugnen och ta bort överflödigt fett med en våt svamp.

nATRIUMBIKARBONAT

natriumbikarbonat-of-natriumbikarbonat-of-

Natriumbikarbonat är en naturlig produkt som har flera användningsområden i köket och medicinsk nivå. För hushållsändamål kan det också bli en stor allierad och vi kan underlätta arbetet med att rengöra ugnen.

Hur man använder bakpulver för att rengöra ugnen?

Blanda en matsked av natriumbikarbonat i ett glas vatten, och blandningen placerades i en finfördelare. Spraya ugnsväggarna med blandningen, lämna på över natten och nästa dag fett bort med en svamp.

Ett annat alternativ är att blanda en kopp bakpulver med lite vatten för att bilda en pasta. Placera degen i ugnens väggar med en trasa, låt stå i två timmar och efter denna tid, ta bort smuts med en svamp.

Like this post? Please share to your friends: