buksmärtor vänster: vad är problemet?

den smärta, oavsett dess form och läge är det alltid ett symptom på en viss verklighet större eller mindre betydelse. Vi ska inte hemsöka och ge oss en självdiagnos. Men vi får inte glömma. För några problem eller funderingar, kommer alltid att berätta vår läkare.

Men vad är du skyldig en buksmärta på vänster sida? Idag ska vi prata om det, med tanke på hur vanligt det är att tvivla och påverkansarbete än en gång att man inte ska försumma din hälsa och din läkare som alltid ger dig diagnosen.

Jag har buksmärtor på vänster sida Vad är problemet?


106.866-vänster-sida-mage106.866-vänster-sida-mage

Vi ville erbjuda den här artikeln för en anledning. Buksmärta på vänster sida kan inte ignoreras eller förbises. Vi kommer att oroa sig för honom under förutsättning att följande faktorer möts:

  • konstant smärta. Det är inte begränsad till lida en isolerad dag att lida obehag för ett par timmar och sedan försvinner eller dyka upp igen nästa månad. Verkligheten av buksmärtor på vänster sida anses viktigt när du kök regelbundet eller när man upplever det rätt efter måltid.
  • Men hur är denna smärta? Det är som en värmeplatta, mycket skarp smärta torr. Det finns en liten obehag som kommer och går, vilket kan tillskrivas enkla gaser. Problemet är uppenbar och det är omöjligt att inte sluta tänka på det.
  • Bör ta en smärtstillande medel att lindra buksmärtor, kan obehag försvinna, men blir klart inom några timmar eller nästa dag.
  • Buksmärta på vänster sida Det är den vanligaste, Ju fler läkare hör i sina frågor. Oftast på grund av att betona processer till enkla gaser som tidigare nämnts. Men eftersom det är inom detta område där organ såsom bukspottkörteln, magen, vänster njure eller lever kvar ... finns vi inte kan ignorera det.

Låt oss se möjliga orsaker.

1. Pankreatit

Det är den vanligaste orsaken, och därmed dess betydelse. Pankreatit yttrar sig vanligtvis i en sådan intensiv sätt som är nödvändigt omedelbar sjukhusvård.

Vi har oftast en intensiv buksmärtor på vänster sida, tillsammans med feber, kräkningar, hjärtklappning ... Det är värt att uppmärksamma de små symptom som kan ge ledtrådar till din dag.

Lägg märke till hur är dina digestions, om efter att ha ätit du känner väldigt full, framåt, tyngd och smärta i vänster sida. Som jag har påpekat tidigare, är den vanligaste orsaken till denna typ av smärta, men ja, så länge smärta är mycket markerad och komma tillsammans med andra symptom.

Lever-pankreas-axelnLever-pankreas-axeln

2. Tarmobstruktion

Mycket försiktig med tarm hinder. Vanligtvis exempel på sådana medicinska akut där det utgör en farlig kolon obstruktion eller tunntarmen.

Men varför händer det? I grund och botten av ett lås som inte längre kan röra sig vätskor eller mat som äts. Och symptomen är mycket tydlig. Tillsättning av buksmärtor i vänster sida, feber och oförmåga att passera gas eller evakuera det lider.

3. Tarmfickor

Vi har pratat om diverticulosis ofta i vårt utrymme. Vad är det? Små inflammationer i mag-tarmkanalen, små påsar fyllda med pus orsakar mycket smärta.

Lida episoder av diarré, förstoppning, illamående, kräkningar, buksmärtor, tung svullnad och kan till och med rektal blödning. Det är viktigt att hålla i minnet.

tarmfickortarmfickor

4. Njursten

Ibland är njursten studerar asymtomatiska sätt, särskilt under sin utbildning. Men det kommer en tid när beräkningen själv och får en relevant storlek, tillräckligt för att orsaka smärta.

Detta obehag kan placeras som en vänster buksmärtor, men ögat, ofta även det avspeglas i samma sida i fram. En njur samma höjd.

5. Ovariecystor

Kvinnor drabbas dem brukar ibland. Och det kan lidit i vänster äggstock. Men hur går det visa sig? Vi äter lite men vi känner full. Kände en skarp smärta i vänstra sidan åtföljs vanligen av oregelbunden menstruation cykler, bäckensmärta, illamående eller kräkningar och magbesvär många.

cystor på äggstockarnacystor på äggstockarna

6. Andra mindre viktiga källor: matförgiftning, gas, episoder av stress ...

  • Dessa är oftast de vanligaste orsakerna och minst viktigt inslag. Men de är inte som "allvarlig" som pankreatit, till exempel, betyder inte att de inte är relevanta. Vid alla.
  • ibland finns Vi känner dåliga livsmedel och vår kropp reagerar. Han försvarar sig. Obehaget kan visas som en mycket stark abdominal smärta på vänster sida som åtföljs av kräkningar.
  • gaser De är också mycket vanligt och även om det kan tyckas märkligt, de ofta samlas på ena sidan av buken.
  • Hur är stress? Varför betonar också kan placeras i denna del av kroppen? Vi måste komma ihåg att stress bara somatizándose i vår kropp genererar matsmältningsbesvär, nerver som ackumuleras i magen ... Vi får inte bortse från denna möjlighet heller.

Sammanfattningsvis påminner än en gång att några symptom, någon oro, behöver du bara gå till din läkare att ge dig en diagnos av din egen situation. unna dig aldrig och alltid följa de råd av vårdpersonal.

Like this post? Please share to your friends: