Men vad är det i vänster öga? Du vaknade med en underlig obehag och titta i spegeln världen har kommit ner. Just i dag har vi att mycket viktigt möte din kropp har spelat dig ett trick, frammana en vagel som gör att du ser fruktansvärt. Oroa dig inte, Det finns mycket enkla metoder för att bota en sty snabbt.

Varför gå svinstian?

En vagel uppstår på grund av inflammation i vissa talgkörtlar vilken de är belägna i botten av ögonfransarna eller ögonlocken (Zeiss körtel, körteln Moll eller Meiboms körtel).


Den vanligaste orsaken till förekomst är förökningen av bakterier av arten Staphylococcus aureus (Staph), men de kan också innebära andra patogener. Andra orsaker är blefarit (kronisk inflammation i ögat), hormonella förändringar och stress.

Läkningsprocessen passform kan pågå i upp till 20 dagar och, även om det är oftast inte ett allvarligt tillstånd, det är mycket smärtsamt och fula. Om problemet kvarstår längre än vad som anges ska du gå snabbt till läkaren.

Låt oss se vad de viktigaste symptomen på en stye är, att erkänna det direkt:

 • Ljuskänslighet
 • Obehag när blinkar, grynig känsla i ögat
 • Rodnad i det drabbade området och svullnad av ögonlocket
 • Stickningar, klåda, sveda eller smärta i det drabbade området
 • uttröttat (Den gummiartade visas efter korta tidsperioder)
 • Konstant rinnande ögon och slem sekret från det drabbade ögat
 • dimsyn
 • Uppkomsten av en liten gul eller röd prick bredvid som ett korn avlopp

Olika typer av vagel

Nästa steg är att identifiera den typ av vagel du presenterar, som är mycket lätt, eftersom Den hänför sig till ögonlocken område där det ligger:

extern sty

rödaktigt svullnad över ögonlocket som vanligtvis presenterar en gulaktig fläck som ett korn. Spontant tenderar att dränera och läka snabbt.

intern stye eller chalazion

Abscess som ligger bort från kanten av ögonlocket och oftast har en liknande rödaktig fläck en finne. Tar längre tid att dränera och läka den externa, icke förekommer positiva förändringar i de första 10 dagarna rekommenderas att gå direkt till läkaren.

I mycket sällsynta fall stye inte dränera nog och lämnar efter sig en boll av härdat fett, som måste avlägsnas kirurgiskt eller dräneras genom en öppen incision. Men säkert det kommer inte att bli ditt fall. Låt oss börja med att eliminera smärta och inflammation genom att använda någon av dessa 10 behandlingar för att bota en vagel.

En första varning

Kom ihåg att stye brukar lämna som en följd av exponering för bakterier så:

 • Rör inte, squeeze, gnida, klämmer eller försöka ta bort sty, Du kan sprida smittan, skada lacrimal körtlar eller ögongloben själv.
 • Dina extrema hygienåtgärder att hålla området rent för att förhindra infektion.
 • Bär inte smink tills ögat är helt läkt
 • Undviker användningen av kontaktlinser eftersom de kan vara kontaminerade och överföra bakterier till friska ögat.
 • Eftersom ögonen är direkt relaterade till det lymfatiska systemet och blod, är det lämpligt att konsultera en läkare innan du använder någon medicin, Det kan påverka ögonstruktur och vision.

Missa inte: Ta hand om hälsan hos dina ögon

Och nu, hur jag kan snabbt bota en vagel?

Det finns flera naturliga behandlingar som gör att du kan lindra symtomen och eliminera vagel. Men kom ihåg att Om svullnad och rodnad förlänga eller alltför länge, bör du kontakta din läkare omedelbart. Som utlovat, då ser vi 10 behandlingar för att snabbt bota din vagel:

Behandling 1: varmt vatten

vattenvatten

Detta är den vanligaste behandlingen. Koka en liter vatten och låt svalna tills varmt. Fukta en ren trasa med vatten och placera det på den drabbade ögonlocket i 10 minuter, du fukta trasan igen varje gång svalna. Denna process kommer att hjälpa dränera pus vagel.

Behandling 2: akacia

För att lindra den fruktansvärda smärtan som orsakar passform kan använda akacia. Lägg till en handfull Acacia lämnar två koppar kokande vatten.

Låt svalna lösning, så att kärnan i anläggningen genom vattnet, och när varm fuktig en ren trasa i den och använda den som en kompress på det drabbade ögat. Du måste ha det i 10 minuter liksom tidigare behandling.

Behandling 3: koriander

Det sägs vara en av de mest effektiva naturläkemedel för att ta bort passform. Koka en tesked koriander i en kopp vatten och vänta en minut efter att ha nått kokpunkten.

Låt lösningen svalna, sila och Använd den för att rengöra det drabbade ögat tre gånger om dagen.

Behandling 4: tepåse

Tanniner i tebladen kommer också att hjälpa dig att läka sig själv. Fukta en tepåse med kokt vatten varmt, placera den över stye i tio minuter varje dag, tills den försvinner.

Behandling 5: persilja

perejil1perejil1

En färsk persilja blad i en skål med kokande vatten minskar inflammation och känsligheten hos ögonlocket. Låt stå lösningen och sedan doppas en ren trasa i den och använda den som en kompress tills den svalnat. Gör det på morgonen och innan du går till sängs på kvällen.

Behandling 6: manzanilla

För att ta bort din sty Lägg till en handfull kamomill blad till två koppar kokande vatten. Sila lösningen och låt svalna, och när det är varmt våt en ren trasa och placera den i det drabbade ögat i 10 minuter två gånger dagligen.

Behandling 7: Gurkmeja

Gurkmeja är en naturlig antibakteriell. Två koppar kokande vatten med en tesked gurkmeja pulver tills vätskan reduceras med halv. Sila lösningen med gasväv för att att rengöras. Använd en pipett för att låna 3 droppar i ögonen två eller tre gånger varje dag.

Du kanske också är intresserad av: vit lera och gurkmeja att lugna kliande hud

Behandling 8: tomat

Denna åtgärd lindrar smärta särskilt. Skär i skivor en färsk tomat och placera den över det drabbade området i 5 minuter, tre gånger om dagen. Förutom att minska inflammation du har en slät och blank hud.

Behandling 9: aloe vera

Återigen aloe och dess många medicinska egenskaper: Skär aloe vera blad i längsled och öppnar i mitten. Doppa en bomull i klar vätska växt utsöndrar och skicka det försiktigt på den drabbade ögonlocket morgon och kväll.

Skölj sedan med kamomill eller rosenvatten för tre eller fyra månader. också det tjänar till ansträngda ögon, grå starr och alla typer av inflammation.

Behandling 10: gurka

diuretico gurkadiuretico gurka

Gurka är uppfriskande och sammandragande, användbart för masker och passform. Skivor en gurka och lägg dem på det smittade området för att minska inflammation och smärta område.

Kom ihåg ...

Barn är mer benägna att drabbas av frekventa förekomsten av passform och när det kommer till dem bör du alltid se en läkare, men nu vet du hur du tar bort en vagel snabbt med hjälp av behandlingar som jag föreslagit i den här artikeln.

Alltid komma ihåg att det är bäst att förhindra dess förekomst: Håll dina rena händer och undvika att röra dina ögon och använda irriterande i dem.