Varför kliande och ömma bröst?

Klåda och bröstsmärtor kan bero på flera orsaker, och även om vi alltid besöker först till läkare för att utesluta några allvarliga problem, den här artikeln förklarar de möjliga orsakerna till dessa problem, såsom hormonella problem, utvecklings eller allergi .

Vi delade också en del naturläkemedel som använder medicinalväxter att behandla det enkelt och utan risk för biverkningar.

muskelsmärta


I vissa fall, främst hos unga flickor, även om det kan förekomma i alla åldrar, kvinnor kan uppleva bröstsmärtor faktiskt sitt ursprung i musklerna. Till exempel, på grund av bröstmuskeln övningar område. Hos unga flickor kan det bero på att de är fortfarande i en utvecklingsstadium och växa stora bröst kan orsaka en del obehag.

Kommer att vara den läkare som kommer att utesluta alla andra hälsoproblem, och om vi bekräfta att det är på grund av muskel problem som orsakas av motion kan ta ett naturligt komplement baserad på magnesium.

Klåda på grund av vävnad

Kliande bröst kan orsakas av en allergisk reaktion vissa och tvättmedel, deodoranter eller produkter som kommer i kontakt med huden direkt. För att göra detta måste vi konstatera vilka produkter vi använt och hitta andra som är mjukare och naturliga. Vi rekommenderar till exempel att förbereda en naturligt att tvätta våra kläder och alkoholanvändning deodoranter tvättmedel.

Om du fortfarande känner kliande kan vi använda aloe vera gel för att lugna honom.

itmpa aloeitmpa aloe

torr hud

Vår hud är mer sårbara för problem som dessa om vi har alltför torr. Vi rekommenderar därför återfukta, särskilt i bröstvårtan område, med någon form av vegetabilisk olja, fuktighetskräm eller sheasmör. Vi prova en naturlig produkt som inte orsakar allergi nr.

före menstruation

Om vi ​​känner alltid klåda eller strax före eller under menstruationen smärta detta måste verkligen hormonella problem. I så fall kan vi gå till vår gynekolog eller en terapeut för att göra en diagnos enligt alla symptom du har. Vissa naturliga alternativ till värde är jättenattljusolja, chasteberry, Angelica, Andinska maca eller salvia.

under graviditeten

En av de symtom på graviditet kan vara kliande och ömma bröst, så du bör även destartar denna möjlighet som Det är en av de första symptomen möjliga. Detta beror på ökat blodflöde i området, särskilt i bröstvårtorna, och eftersom kroppen vänjer sig denna känsla obehag vanligen minskar. Anyway Vi kan lindra utföra koncentrerade infusioner av ringblomma blommor Vi kommer att tillämpa på vår bröstet när de är varma med hjälp av en kompress.

Graviditet - ilyoungkoGraviditet - ilyoungko

mastit

Om klåda och smärta vi lider under amning det är fullt möjligt att lida mastit, en inflammation i bröstvävnad orsakas av infektion, som också åtföljs ofta av feber och trötthet. Vi kan behandla mastit förbereder en koncentrerad infusion av timjan att vi tillämpar dagligen på bröstvårtan och runt den med hjälp av en aldogón. Låt torka. Parallellt kommer vi att ta en baserat vitamintillskott C och propolis.

Förebygga bröstcancer

Även om vi inte borde alarmanos, Om vi ​​lider ihållande smärta och klåda, och har ingen uppenbar orsak bör vi kontakta läkare att utesluta bröstcancer. Parallellt kan vi göra en översyn av oss våra bröst själva. Stående framför en spegel, lyft vänster och långsamt och djupt känna vad den högra arm i en cirkulär rörelse runt bröstkonturen försöker täcka upp hela armhålan. Vi gör samma sak med båda brösten. Om vi ​​märker någon knöl eller konstigt vi gå till läkare så snart som möjligt för att utesluta sjukdom. Ett annat symptom av bröstcancer är förlusten av någon form av vätska från bröstvårtan, både blodrött och gulaktig färg. Det skulle också vara ett varningstecken.

Bilder artighet av itmpa och ilyoungko

Like this post? Please share to your friends: