Vet du egenskaper lavendel te?

Det verkar som om varje dag fler människor upptäcker (faktiskt, åter upptäckt och omvärderas) de många fördelarna med att dricka örtte. Det är att Naturen har verkligen gett oss genom växtriket, otaliga lösningar för alla typer av förhållanden.

Den här gången Vi diskuterar om infusion av lavendel. Denna typ av te i synnerhet har använts i århundraden, särskilt för personer som lider av nervsystemet. Men det är inte den enda helande kraft, men deras hälsofördelar är många. Vill du veta mer om fördelarna med denna formidabla växt och infusion?

Ursprunget av lavendel


Det är en mycket aromatisk växt, även om det ser mer ut som en buske, med sina många grenar och vedartade stammar. Det är lätt att känna igen av dess lila blommor, men det finns också vitt och rosa.

Den lavendel anläggningen är hemma i norra och östra Afrika, Arabien, Indien, Medelhavet och även i Sydeuropa. Dess popularitet har spridit sig till andra platser, exempelvis USA och Japan, som för närvarande växer. De bästa resultaten när lavendel grödan planteras på platser där det finns gott om sol och torrt väder inträffar.

Lavendel te, bra för din hälsa

Lavendel används i en mängd olika produkter för sin arom och befogenheter så avkopplande. Det finns många produkter på marknaden lavendel: eteriska oljor, ljus och även rökelse, men Te är en av de mest populära för sina många fördelar för kroppen.

De hälsoegenskaper kommer från de olika växtkomponenter, såsom tanniner, kamfer olja, flavonoider, etc.

Några av dess läkande egenskaper:

  • Personer som lider av sömnlöshet De har upptäckt att de kan få en avsevärd förbättring dricka lavendel te.
  • För personer med magproblem, såsom problem med gas och kramper, Det är särskilt bra.
  • De som lider av infektioner i tarmen eller mage även de uppskattar dess lugnande effekt.
  • Det är mycket användbart för personer med nervösa besvär, de som lider av ångest, depression och stress eftersom det hjälper mildra dessa förhållanden förbättra humöret och göra dem har en bättre övergripande känsla.
  • För människor som lider av problem i samband med andningsorganen (Förkylning, hosta, bronkit och även astma) är också mycket gynnsam dricka detta te eftersom det ger en bronkdilaterande effekt.
  • För känsliga tandkött och förhindra dålig andedräkt mycket effektivt.
  • Att läka skador, sår eller sår och munsår, lavendel te kan appliceras direkt på huden.
  • när feber är en utmärkt behandling för att kontroll, eftersom att stimulera svett, producerar det en minskning i temperatur.
  • För kvinnor som lider och lider av huvudvärk PMS denna infusion kan göra underverk.

Förbereda lavendel te

Proceduren är mycket enkel: att helt enkelt doppa ett par torra blommor i kokande vatten, låt stå i ca 10 minuter, sila och servera te.

Slutligen Vad tycker du tanken på att växa i ditt hem denna underbara växt? Så du kan njuta av dess prydnadsvärde, dess rika arom och dessutom alltid till hands för att förbereda detta utmärkta brygd, så bra för människors hälsa.

 Foto med tillstånd av Maia C

Like this post? Please share to your friends: