Naturliga behandlingar för urinvägsinfektion

Urin infektion är en mycket vanlig sjukdom i urinvägarna som drabbar fler kvinnor. Det är irriterande och smärtsamma, och förutom irritabilitet, kan orsaka sömnlöshet och vi måste begränsa en del av vår dagliga verksamhet.

Det är sant att man aldrig ska agera utan recept, men ofta bara dömd till obligatorisk användning av antibiotika, som Förutom att skada levern, ibland kan hamna blir resistenta och inte agera så effektivt som de borde. Därför är det viktigt att förebygga och vidta åtgärder för att veta att urinvägsinfektion eller cystit, återigen inte störa vår behövande dag.

Vilka är orsakerna till urinvägsinfektion?


Efter våra njurar har uppfyllt sitt utmärkta arbete för att rena blodet, deponerade gifter i blåsan för att därefter ut genom urin, därför att det är viktigt till exempel att alla kanaler som leder från njuren till urinröret är intakt, fri från hinder och med en sur miljö för att förhindra uppkomsten av bakterier betingelser. Men ibland, faktorer relaterade till ålder, graviditet, klimakteriet, vissa anticoceptivos, prostatit, sjukdomar som diabetes eller fysiska avvikelser i urinvägarna ... etc, kan orsaka tillväxten av bakterier och därmed blockering av urinvägarna gynnar Följaktligen urin inflammation eller cystit.

symptom

 • Stickande eller brännande när man kissar.
 • Trycket i bäckenområdet.
 • Fortsatt brådskande att urinera.
 • Mörk urin och även uppkomsten av blod i den.
 • Fever.

naturlig behandling av urinvägsinfektion

vatten

vatten Vatten: Basic och nödvändig, alltid. Rekommenderade två till tre liter per dag, rengöra vår urinvägarna och bekämpa infektioner.

Mest lämpade för att behandla cystit eller urinvägsinfektion är påbörjad behandling med naturliga antibiotika gynna upplösningen av dessa bakterier i urinen.

 • cranberry: primärt för att bekämpa urininfektioner tack vare dess antioxidant substanser såsom antocyaniner och karotenoider, inklusive vitamin C. Dess antiseptiska och antibiotiska funktion kan som kan verka direkt på fröna, förhindrar exempelvis E. coli-bakterier vidhäftar till källan urinvägsväggar, medan C-vitamin stärker immunsystemet att bekämpa infektioner.
 • Persilja och vitlök: utmärkt mat med antibiótocas egenskaper. Vi kan lägga till våra måltider eller äta dem isär. Persilja är mest lämpade att blanda den med andra sura fruktjuice och vitlök som vi kan macerlarlo och äta den med lite olivolja.
 • laktobaciller De är lika bra, vi kan hitta dem i snabbköp i fermenterade mejeriprodukter, till exempel hjälpa till att förbättra tarmfloran och utveckla antikroppar.
 • diuretika: De hjälper oss att ta bort främmande föremål från urinvägarna och bekämpa vätskeretention. De är därför nödvändigt när vår kost inkluderar sparris, gurka, selleri, alfalfa ... Och särskilt ananas, stor nytta tack vare sina desinflamantes ekar.

Rekommendationer för att förhindra infektion

Apelsiner har länge setts som en mycket intressant frukt för sin vitamin C.

Apelsiner har länge setts som en mycket intressant frukt för sin vitamin C. Apelsiner har länge setts som en mycket intressant frukt för sin vitamin C.

 • Öka ditt vätskeintag för att underlätta tillväxten av bakterier.
 • Att ta C-vitamin, apelsinjuice, citron, ananas, blåbär ...
 • Ta alltid hand om din personliga hygien.
 • Inte dricka eller kaffe, alkoholhaltiga drycker och grönt te, eftersom det irriterar urinblåsan och vår obehag.

Du ser är verkligen enkelt att behandla urinvägsinfektion kräver vilja och en balanserad kost som finns i överflöd vätskor, särskilt tranbär. Det är vetenskapligt bevisat dess underbara egenskaper att bekämpa infektioner, så väl värt ett försök och har det alltid till hands, fysiska eller saft som lätt kan hittas i varje stormarknad.

Like this post? Please share to your friends: