Hur man stoppar en munsår på en natt med denna enkla knep naturligt

Munsår är en infektion som orsakas av herpes simplex virus, vilket är en mycket smittsam virus som lätt sprids genom att trycka en aktiv öm.

Infektionen orsakar en liten, smärtsamma blåsor, brukar kallas munsår eller bränder, förutom att vara fula, kan också lätt spridas infektion med endast kontakt hud mot hud.


Se även: Accelererar återvinning av munsår med dessa 7 hem behandlingar

Vad är orsaken till munsår?

herpes-labialherpes-labial

Detta vanligt i munnen, är infektion orsakad av herpes simplex virus typ 1 (HSV-1), som vanligtvis infekterar människor innan 20 år. När en person lider en primärinfektion, var virus "bedövad" i vävnaderna i ansiktet och någon gång kan återuppväcka, återigen orsakar störande bränder.

I de flesta fall labial herpes orsakas av herpes simplex virus typ 1 (HSV-1), som vanligtvis är lättare att slåss. Det har dock förekommit fall av människor med munsår orsakade av herpes simplex virus typ 2 (HSV-2), som är den som orsakar genital herpes. I dessa fall sänds den när personen hade oralsex och sedan haft kontakt med munnen.

Besök den här artikeln: 7 Myter om oralsex och hälsokonsekvenser

Munsårsviruset kan spridas lätt från person till person, när man har en aktiv utbrott eller herpes lesion. därför Undvik direkt eller nära kontakt med en person som har munsår och undvik att röra skada eller använda något som har varit i kontakt med det som rakhyvlar, handdukar, tallrikar eller andra objekt.

Hur man stoppar ett munsår i bara en natt?

Äter vitlök-in-fastaÄter vitlök-in-fasta

Med en enkel trick av naturmedicin kan vi bli av munsår i en natt. Detta trick är att dra nytta av egenskaperna hos vitlök, eftersom detta fungerar som en naturlig antibiotika, kan stoppa verkan av virus, bakterier och svampar.

Vitlök innehåller kvävehaltiga substanser, natrium, kalium, selen, kalcium, magnesium, kisel, vätesulfid, fosforsyra, vitamin C, D, B, fytosteroler och eteriska oljor.

Dessutom, har en förening som kallas allicin som har en stark bakteriostatisk effekt som hjälper bota infektioner snabbt, enligt viss forskning. Faktum är att många studier hävdar att vitlök kan fungera bättre än läkemedels antibiotika, plus det har inga biverkningar.

Upptäck ett naturläkemedel vitlök och honung med otaliga hälsofördelar

vitlök också bidrar till att förbättra blodcirkulationen, Det hindrar kardiovaskulära problem, rekommenderas för personer med diabetes, det bidrar till att minska kolesterol, bekämpar fria radikaler och hjälper till att förhindra en hel del sjukdomar.

Trick för att bli av med munsår på en natt

skuren vitlökskuren vitlök

Hacka eller slipa väl en vitlöksklyfta. Sedan lägga den direkt på munsår eller brand. Om munsår är stor, upprepa behandlingen flera gånger med nya bitar av vitlök. Lämna vitlök pasta för 10 minuter och sedan sköljas med varmt vatten.

Botemedlet kan orsaka klåda eller brännande, men dessa symptom försvinner inom några sekunder. Dessutom, vitlök kan lindra smärta omedelbart och kan döda munsår i ett par timmar. Bör inte tas bort, är det rekommenderat att upprepa igen på natten för att få bra resultat.

Ett annat alternativ är att använda vitlök pasta, täck den med ett bandage och lämna den på hela natten. Nästa morgon ska du tvätta och märker hur branden har torkat upp betydligt.

Förhindra ytterligare infektion

Slutligen Kom ihåg att munsår lätt kan spridas genom olika personliga saker. Därför, när elden bota, bör du kasta bort din tandborste, läppstift, läppprodukter, handdukar eller rakhyvlar, bland annat.

Det är troligt att många av toalettartiklar är förorenade med herpesviruset, så senare användning kan sprida smittan igen.

också är det viktigt att använda solskyddskräm för att förhindra nya utbrott. Undvik direkt solljus, eftersom det kan leda till ett nytt utbrott av munsår.

Like this post? Please share to your friends: