Det kiwi är en liten och läcker frukt, känd för sin bruna och hud med hår på utsidan och insidan ljust grönt. Det är inbyggt i en dal i Kina, men sedan togs till Nya Zeeland, där i dag produceras i hög kvantitet.

Det kallades "kiwi" på grund av dess likhet med självbetitlade fågeln, Mycket populär i Oceanien. Det är en frukt vars smak ange dem som vet, är en perfekt kombination av banan, jordgubb och ananas. Vet fördelarna med kiwi i följande artikel.

Kiwi: rika på antioxidanter och vitamin C


Dessa är de två viktigaste näringsämnena i kiwi. I fallet med vitamin C, har den 98 mg per 100 g. så hon har mer än apelsiner och citroner (nästan dubbelt). Endast översteg detta värde med guava och krusbär. En bit av kiwi ger oss mer än 80% av dagsbehovet av vitamin C.

Kiwi och salladKiwi och salladDet är tillrådligt att konsumera på morgonen vid frukosten. Bland egenskaperna för detta vitamin kan vi betona att stärker immunförsvaret, sänker blodtrycket, förhindrar cancer och allergier och förkylningar.

C-vitamin är en potent antioxidant. Dess förmåga att neutralisera fria radikaler gör den perfekta neutraliserande kiwi skada, särskilt de som har att göra med åldrande. Att äta denna frukt håller yngre celler och upprätthålla kroppens totala hälsa.

Konsumtionen rekommenderas rökare eller som dricker mycket alkohol. Även de som har diabetes eller allergier, gravida eller i klimakteriet, äldre, de som drabbats av brutna ben eller trasiga ligament, har ögonproblem såsom grå starr och de med immunbristsjukdomar såsom AIDS eller herpes .

Andra egenskaper kiwi 9

1. Minska stress och nerver

Det kiwi är en idealisk frukt till modern tid. På grund av den stora mängden av C-vitamin, kan du förhindra nervositet och ångest. Det är också perfekt för att minska stress.

Det ger oss möjlighet att känna sig lugnare och möta de problem eller hinder som dyker upp i våra liv. Det rekommenderas att äta en kiwi innan en anställningsintervju eller ett viktigt möte, för att minska stress.

2. Minskning förstoppning

Den kiwi är en frukt full av lösliga fibrer, sålunda det stöd i matsmältningen och förbättrar intestinal transit, att vara en stor allierad för att förhindra förstoppning.

Om du konsumeras i mycket hjälp i denna aspekt frukost. Du kan äta med andra frukter, yoghurt, kefir eller spannmål morgonen. Gynnar utvisning av avföring.

Se även: 4 hemgjorda infusioner för att behandla förstoppning

3. Används för att gå ner i vikt och eliminera vätskeansamling

Den har en stor andel av vatten och en mellanliggande kalorinivå (63 kcal per 100 gram), så att du kan gå ner i vikt och känner sig mer mätta. I sin tur har det inte för mycket natrium, som är perfekt för viktminskning kostvanor och förlora vatten, särskilt när det gäller gravida kvinnor.

Det kiwi är mycket diuretikum och bör inte missa livsmedel av dem som lider av fetma eller övervikt. Det är användbart i fall av hjärt- eller leversvikt.

kiwikiwi

 4. hjälper matsmältningen

Som nämnts tidigare är mycket matsmältnings kiwi och disaggregerad tillåter matproteiner samt undvika matsmältningsbesvär, gastrit och gaser. Närvaron av dessa proteiner kan kombinera denna frukt mjölk eller gelatin.

5. Förbättrad blodcirkulation

Genom att innehålla vitamin E och Omega 3 och 6 fettsyror, kiwi blod tunnar, förbättra det allmänna tillståndet av artärerna. Detta förhindrar bildningen av blodproppar eller proppar i blodkärlen.

Denna frukt används för att skydda mot trombos, angina pectoris, stroke och hjärtinfarkt. Och som om inte det vore nog, kan kiwi och fiber sänka kolesterolhalten i blodet.

6. Förbättrad ben

Detta inkluderar något ben av stomelementet, som är, också tänderna. Denna egenskap beror på de mineraler som finns i kiwiKoppar, magnesium och kalium. En bit av frukt täcker 10% av de grundläggande behoven hos alla tre.

Kiwi förbättrar därmed ben utveckling och även funktionen av nerver, muskler och organ.

Se även: Diet se ben och svaga leder

7. Främjar immunsystemet

Detta betyder att förhindra förkylningar och upp försvar på grund av den stora mängden folsyra närvarande i kiwi, tillsammans med vitamin C. Låt båda näringsämnen för att producera fler röda blodkroppar och vita, såväl som antikroppar som fungerar som barriär virussjukdomar.

8. Kampen Anemi

Också på grund av vitamin C, vilket ökar absorptionen av järn från vad vi förtär. Vi rekommenderar att äta kiwi hos patienter med järnbristanemi hastighet återhämtning.

9. Filter solljus

Om du är mycket känsliga för UV person, tveka inte att äta kiwi. Innehåller lutein fungerar som en naturlig skyddsfilter för din hud. Lutein är också närvarande i mangold, spenat och broccoli.

Vem kan inte äta kiwi?

Människor som är allergiska mot ett proteolytiskt enzym som kallas actidina, kan inte äta kiwi, eller papaya eller ananas. De som är benägna att utveckla njursten (njursten) heller, eftersom denna frukt är rik på kalciumoxalat. Av denna anledning, barn måste minska intaget men inte eliminera den helt och hållet.

På grund av dess kaliumhalt, Det rekommenderas inte för dem som lider av njursvikt. Förgiftningssymptom kiwi inkluderar nässelfeber, svårigheter att svälja och kräkningar.