Som vi alla vet, är kanel en krydda och används mycket i matlagning för att smaksätta många av desserterna vi äter varje dag. Men egenskaper kanel är många, och smak är inte dess enda funktion.

Liksom många andra element som ingår i vår natur, som växter och frukter, är denna krydda bra för hälsan, varför kanel används ofta medicinskt. Vi vet lite mer.

Ursprung av kanel


Det finns några kinesiska dokument från år 2800 f Kr som redan talar om Cinnamomum zeylanicum. Detta är ett ord med grekiskt ursprung som betyder söt trä och kommer från namnet Zeeylanicum odlings Ceylon.

I Italien utsågs han Canella, Det betyder litet rör, med hänvisning till formen det tar när den torkas. Idag kanel odlas i Sri Lanka, Kina, Indien och vissa länder i Sydamerika, så dess användning har spridit sig över hela världen.

medicinska användningar och egenskaper hos kanel

Kanel har medicinskt bruk sedan urminnes tider. och tidigare Den användes i behandlingar för andningsproblem och influensa. Ttambién användes för att bevara kött, eftersom vissa av egenskaperna hos kanel lämnar inga förskott svampar eller bakterier.

Du kanske är intresserad: 4 naturliga infusioner för personer med matsmältningsproblem

cirkulationsproblem

Kanel är en potent antikoagulerande och främjar blodcirkulationen. Frekvent konsumtion av kanel hjälper bra blodcirkulation genom att förhindra blodplättar ansamlas.

Genom att ha denna egenskap Det är mycket lämpligt att använda den under menstruation, undvika smärta som uppstår under dessa dagar.

En bra blodcirkulation möjliggör god syresättning av cellerna, därför vår kropp fungerar mycket bättre. Många människor konsumerar infusions behandlingar för att öka viktminskning.

Kanel är trombocythämmande, antitrombotisk och antiesclerótica, så Det är mycket användbart för att förebygga och undvika åderbråck.

Läs 7 livsmedel kan du äta för att förbättra cirkulationen

Typ II diabetes

Av någon vetenskaplig forskning har gjorts på de fördelar som kanel kan ge patienter med typ 2-diabetes, Det konstaterades att mycket goda resultat uppnås genom att konsumera denna krydda.

Kanel har bland sina medlemmar en mycket viktig samtals cinnamtannin detta Det hjälper lägre glukosnivåer i blodet. Det konsumeras i fasta och efter måltid.

För att få en behandling för diabetes Det bör konsumeras en halv tesked två gånger om dagen, pulver, kan infusions- eller även kapslar kanelolja.

Andra användningsområden för kanel

Det rekommenderas konsumtion av kanel om nuvarande problem eller svampinfektion. Dede tusentals år sedan används i behandlingar för att minska förkylningar och överbelastningar för deras antiinflmatory och antibakteriella egenskaper. Det är också mycket användbart för balansering av kroppstemperaturen, och därigenom minska feber.

Dessutom de egenskaper kanel är användbara för matsmältningssystemet. Dricka en kopp kanel te öppnar aptiten, stoppar diarré och kräkningar; vårt matsmältningssystem är positivt stimuleras.

Det är också en potent afrodisiakum, Du kan ha en kopp infusion av kanel i sällskap med din partner precis innan du somnar. och Det studerade dess möjliga vinst som ett stimulerande på centrala nervsystemet hos äldre vuxna.

Bild med tillstånd från ElColorComunicación.