12 naturliga botemedel för halsont

Halsont är verkligen mycket irriterande och inte låter oss tänka på något annat. Vår allmänna hälsa minskar när vi känner ett pang när man sväljer saliv eller mat eller ens när vi andas. Denna smärta kan vara föregångare till en influensa, till exempel, eller halsfluss. För att snabbt och effektivt bota halsont så kan du överväga följande naturläkemedel.

Vilka är de bästa hemgjorda recept för halsont?

Alla är enkelt att komma och kommer sannolikt att ha i skåpet eller kylskåp i köket. Annars kan du gå till marknaden och köpa dem utan problem.

kajennpeppar


Gurgla med en blandning av 1/8 matsked med ½ kopp hett vatten, flera gånger om dagen. Var försiktig med mängden cayennepeppar stående eftersom det är mycket syrlig.

salt

OUT3OUT3

Lägg till en kopp varmt vatten en tesked salt och gurgla göra för henne om en timme vardera.

Äppelcidervinäger

Du måste blanda två matskedar med en kopp hett vatten. Låt det värma lite (så långt du kan motstå) och gurgla var 60 minuter.

ingefära te

ingefäraingefära

Det måste vara frisk och riven att träda i kraft. Förhållandet är ingefära 3 teskedar per kopp kokande vatten. Låt vila i ca 5 minuter, tillsätt en tepåse och en matsked honung.

timjan te

Med denna infusion kommer du att lugna halsont nästan på några minuter. Framställd med en matsked torkad timjan per kopp kokande vatten. Stammen, fick värmas och gurgla.

Te med honung och citron

honung nerverhonung nerver

Det är en av de mest populära där och mycket lätt att tillaga. Endast två matskedar honung och en citron per kopp kokande vatten, som tillsätts en påse med vanlig te behövs. Låt svalna något och dricka långsamt, kommer att lugna halsen omedelbart.

Lakritsrot te

Du måste förbereda en infusion som innehåller en eller två bitar av lakritsrot per kopp vatten och en klunk. En annan idé är att förbereda påsar med lakrits te eller tugga lite så att de tillsammans med saliv för att skapa en lugnande halsen. Var mycket försiktig med dess användning eftersom det ökar blodtrycket om de konsumeras en hel del och rekommenderas inte till gravida kvinnor eller personer som lider av högt blodtryck.

spik

kryddnejlikakryddnejlika

Du kan tugga några kryddnejlikor av kryddnejlika att mjuka känslan stygn svälja, halsont funktionen.

grönt te

Det finns många fastigheter har grönt te för vår kropp, men om du dricker varm eller varm lugn halsont. Du kan även gurgla med det eftersom det bekämpar infektioner (nästan alla). I kost säljs i säck och trådar.

Bakpulver och salt

bikarbonatbikarbonat

Du måste blanda halv tesked bakpulver med hälften salt i en halv kopp varmt vatten. Gurgla med denna blandning ett par gånger om dagen.

kamomillte

Denna infusion har bland andra kvaliteter, lugna halsont. Det tjänar också till att koppla av, magont och komfort på en mycket kall dag. Och det smakar gott.

väteperoxid

För att motverka infektion i halsen gurgla med väteperoxid (3%). Om du tror att du har en mycket dålig smak, kan du späd med vatten i lika delar.

Andra hemlagade recept för halsont

  • Koka tre blad av citron per kopp vatten ca 10 minuter. Ta bort från värmen och tillsätt en matsked honung. Drick långsamt innan det svalnar. Du kan också gurgla med citronsaft blandas med vatten eller honung fem gånger om dagen. Glöm inte att tvätta dina tänder för att undvika de skadliga effekterna av citron på dem.
  • Gör en grötomslag med en matsked torkade kamomill blad och två koppar kokande vatten. Låt koka i fem minuter och dränkts en trasa eller duk. Rinna av väl och applicera på halsen tills den svalnat. Upprepa flera gånger om dagen.
  • Utför slagen med en matsked ren honung, granatäpplen en kopp, en kopp fettsnål yoghurt, en halv kopp blåbär och en halv kopp skivade bananer. Blanda alla ingredienser för att bilda en homogen smet och dricka två gånger dagligen.
  • I en kopp varmt vatten sätta ett skott av whisky och gurgla så ofta som behövs.
  • Skär en lök i skivor och lägg i en liter vatten. Tillsätt tre matskedar socker och låt blöta 12 timmar. Drick en kopp varannan timme tills halsen gör inte ont längre.
  • Bereda en juice med 2 morötter, 4 stjälkar selleri, en vitlöksklyfta och ¼ fänkål. Blanda väl och dricka två gånger om dagen.
  • Sjuda 25 gram jordgubbar, 700 cm3 vatten och 30 g jordgubbsblad i 15 minuter. Tillsätt 1 matsked honung. Hälls och en flaska med tätnings att sätta i kylskåpet. Du gurgla var 45 minuter.
  • Tvätta och hacka ett gäng persilja, lök och en vitlöksklyfta. Blanda alla tills en jämn pasta och dricka ett glas per dag.
Like this post? Please share to your friends: