Fördelarna med att äta havregrynsgröt varje dag

Vi vet alla att frukosten är den viktigaste måltiden, eftersom det ger oss ut på gatan med alla energier och oss möta dagen på bästa sätt. Vi rekommenderar att äta havre till den första sortering på morgonen. Har du någonsin funderat på varför? I följande artikel kommer du att veta.

De viktigaste fördelarna med att äta havre

Det är renande

Tack vare det stora antalet aminosyror det innehåller, Det stimulerar produktionen av lecitin i levern, gynnar rening av toxiner från kroppen.


Konsumerar havregryn är bra att rengöra väggarna i artärerna, som Fiber är "svepande" fettdepåer som de ackumuleras i dem och kan generera många hjärtproblem, kolesterol, bland annat.

Du kanske är intresserad: 3 flytande för att ge näring och rena levern

Det hjälper till att kontrollera socker i blodet

Detta är goda nyheter för dem med diabetes. Utan tvekan, behovet av att lägga till din diet eftersom förbättrad stärkelse digestion och upprätthåller stabil blodsockernivån, särskilt efter att ha ätit.

avena2avena2

förbättrad matsmältning

Om du har problem när man har lunch eller middag, havre bidrar till att minska gallsyra, i sin tur underlätta avföring och förhindra förstoppning.

Att vara rik på kolhydrater långsam absorption, Det håller du dig full längre timmar, Det är ett bra alternativ för dem som bantning, eftersom det tar bort lusten att äta hela tiden.

Proteiner har stort värde

Totalt finns det 8 essentiella aminosyror av havre, som gör det en källa till protein av högt biologiskt värde. Denna kvalitet gör det möjligt att bilda nya vävnader i kroppen.

Det skyddar mot cancer

Det finns flera studier som har genomförts i USA på egenskaperna hos havre som ett vapen för att skydda mot cancer, en allt vanligare sjukdom. Detta beror på att det innehåller fytokemikalier. Det rekommenderas att konsumera havregryn varje dag för att minska med mer än 10% risk att utveckla bröstcancer eller tjocktarmscancer.

Det är bra för hjärtat

Anledningen är den stora mängden av omega 3 och linolsyra, känd som "bra fetter" som bidrar till att minska det onda kolesterolet (LDL), som gynnar aktiviteter i hjärta och hjärna.

avena3avena3

Hjälper det centrala nervsystemet

Havregryn är en spannmål rik på vitaminer B. Därför hjälper till att utveckla, underhålla och balansera nervsystemet.

Förhindrar sköldkörtelproblem

Det är särskilt tillrådligt i fall av hypotyreos, som innehåller jod, ett mineral som hjälper sköldkörteln relaterade fungera.

Se även: 7 Tecken på sköldkörtelproblem som vi förbiser

förhindrar benskörhet

att Det beror på att det har höga halter av kalcium, nödvändiga för god benhälsa, förebygga demineralisering.

Andra fördelar med havre

  • Hjälper gå ner i vikt: För att göra detta måste du äta havre fasta eller frukost med skumma eller sojamjölk, apelsinjuice eller nötter.
  • Det är en av de bästa energikällor som finns, så det rekommenderas att konsumera först på morgonen eller förmiddagen, särskilt för dem som arbetar långa timmar hemifrån eller har att studera för en examen.
  • Det är en stor bundsförvant i skönhetsbehandlingar: egenskaperna hos havre inte dra nytta när det tas ensamt. Den kan också användas lokalt (extern) för estetisk rutin. Till exempel, blandas med fuktkräm blir en stor peeling för ansiktet och är mycket billigare än någon annan skönhetsbehandling.

Hur man äter havre

Det finns många sätt att lägga till havre till vår dagliga kost. Dessa är bara några:

  • Oatmeal shake: sattes i blandaren ett äpple, en banan, ett päron, mjölk eller yoghurt, tillsammans med några matskedar av havregryn och blanda väl. Denna läckra dryck kan konsumeras när som helst på dagen så att kroppen känner sig friskare. Sötad med socker om det behövs.
  • pannkaka: Kan vara salt eller sött, beroende på vad du föredrar. Den är gjord med någon havregryn och mjölk, och sedan kan du fylla med grönsaker och kryddor, sylt och godis, etc.
  • Oat bröd: Det är en riktigt gott bröd, kan du lägga till kanel och muskot och glöm inte att sätta jästen att växa i ugnen. Du kan också placera russin, frön, nötter, choklad, etc.

avena5avena5

  • Oatmeal Cookies: De är ett utmärkt val för ett mellanmål, det finns sorter med kokos, mandel eller valnötter.
  • Sallad beståndsdel: Chops lök, tomat, kokt potatis, gurka, sallad, riven morot, som man kan tänka sig och slutligen, den speciella touch: havre, som måste kokas (om så önskas med salt), under 25 minuter, tvätta och skölj med kallt vatten.
  • Panering grönsaker eller kött: Istället för att använda ströbröd eller mjöl, havre kan du använda för att göra kotletter aubergine eller squash, kyckling, fisk, kött, etc.
  • Vid frukost: Det är mest populära. Havregryn placeras på obehandlad mjölk eller yoghurt, vissa gör direkt i apelsinjuice. Det kommer att hjälpa dig att undvika förstoppning och i sin tur kommer att ge dig massor av energi för hela dagen.

Bilder artighet av megan chromik, Wiennat Mongkulmann, Rachel Tayse, Alpha, Jim Champion och theimpulsivebuy.

Like this post? Please share to your friends: