7 Fördelar Ginger verkligen inte vet

Ingefära är en rot med några snygg men mycket speciell smak vi kan använda i beredningen av såser, soppor, marinader, huvudrätter och även vissa desserter.

Men utöver sina kulinariska användningsområden, har det blivit populärt under många decennier i hela världen för en helt annan sak. Denna rot har många medicinska egenskaper som främjar vår hälsa på många sätt.


Många människor är fortfarande omedvetna om fördelarna med en ekonomisk och enkel anläggning för att hitta. Ofta vi brukar se på marknaden och ignorera det, till ett lågt pris, skulle vi ha en utmärkt allierad för hälsan. Av denna anledning Idag vill jag dela sju viktiga fördelar av ingefära, så tveka inte att köpa det nästa gång du går till marknaden.

1. Förbättrad blodcirkulation

Ginger innehåller magnesium och zink, som är viktiga för att förbättra blodcirkulationen. Dessutom, Det har egenskaper som hämmar ansamling av dåligt kolesterol i levern, vilket skulle också förhindra många kardiovaskulära problem.

Bland annat Det är också användbart för att minska feber och överdriven svettning problem.

2. Förbättrad absorption av näringsämnen

Ginger-home-botemedelGinger-home-botemedel

När vi äter denna rot garanti bättre upptag av viktiga näringsämnen i kroppen. Detta beror på att Det orsakar stimulering av utsöndringen av magen och pankreasenzymer. Dessutom, om vi har problem med aptit, kan vi tugga lite ingefära före måltid för att stimulera den.

3. Förhindrar förkylningar och influensor

Ingefära har slemlösande egenskaper och antibiotikum som skulle kunna fungera effektivt på frågor om förkylningar och influensa. 

Denna rot har använts i århundraden i Asien som en kraftfull behandling mot influensor, förkylningar och hosta. Institutionen för medicin vid University of Maryland bekräftade denna förmån och genom en undersökning konstaterat att ingefära te kan minska symptomen av förkylningar och influensa hos vuxna.

4. Förbättrad matsmältning

Ingefära, förutom att förbättra absorptionen av näringsämnen i kroppen också Det hjälper till att lindra buksmärtor en mage inflammation brukar uppstå när det. Dessutom förhindrar det och bekämpar förstoppning, minska intestinal gas och främjar bättre matsmältning.

5. Kan vara anticarcinogenic

cancercancer

Flera undersökningar har funnit att denna rot kan ha mycket kraftfulla anti-cancer ämnen, förmåga att inhibera tillväxten av cancerceller i tjocktarmen och prostata.

6. Immunologisk förstärkare

Regelbunden konsumtion av denna växt stärker immunförsvaret och Den upprätthåller stark kropp försvar mot möjliga infektioner, influensor, förkylningar eller kroniska sjukdomar.

också minskar risken för stroke och det är mycket användbart för att bekämpa tarmbakterieinfektioner.

Du kanske är intresserad: 6 tips för att stärka immunförsvaret

7. Lindrar ledvärk

ingefära Det har betydande antiinflammatoriska egenskaper att bidra till att minska smärta och inflammation i lederna och andra vanliga åkommor.

Hur man dra nytta av ingefära?

Ginger du NerdlingGinger du Nerdling

Som vi nämnde, är denna rot används i många kulinariska ändamål tack vare sin kryddig och aromatisk smak. sedan Vi ger dig några bra idéer för dig att dra nytta av alla fördelar med ingefära varje dag.

Ginger och naturläkemedel ris

ingredienser

 • Basmatiris.
 • En vitlöksklyfta.
 • 1 tesked mald ingefära.
 • En chili.
 • Korianderblad.

beredning

Finhacka vitlök och chili. Placera sedan matlagning Basmati 20 minuter. När du är klar, tillsätt vitlök, ingefära, chili och hackad koriander blad. Rör om allt väl och redo att integrera.

Upptäck de otroliga fördelarna med brunt ris

Ginger juice för att förbättra blodcirkulationen

ingredienser

 • 1 blocket i bitar.
 • En kopp apelsinjuice (200 ml)
 • En bit ingefära.

För att förbereda bara att ange alla ingredienser i mixer och processen tills väl integrerade. Coldish äta en gång om dagen.

Ingefära te för att stärka försvaret och bekämpa sjukdomar

Detta är ett av de bästa sätten att dra nytta av alla de fördelar som erbjuds av denna rot. Vanligtvis te är beredd att bekämpa symptomen av influensa och förkylningar, och gemensamma krämpor. Det rekommenderas också att förebygga sjukdom och stärka immunförsvaret.

ingredienser

 • En färsk ginger root.
 • En citron.
 • Honey.

beredning

Placera en kopp kokande vatten i en kittel eller gryta och, medan det kokar, skuren i bitar eller riv den fint i ingefära. Extrahera citronsaft och sätta i en skål med riven rot. sedan Häll hett vatten över ingefära och citron och söta med lite honung.

Like this post? Please share to your friends: