Gurkmeja, en krydda med mirakulösa egenskaper

Det är en växt som används som krydda i hundratals år. Den kännetecknas av gult eller senap och har en specifik smak, som ger dig en annan smak i livsmedel.

Dessutom, konsumtion har många hälsofördelar. Möt i följande egenskaper gurkmeja, en av stjärnorna i alternativ medicin.

Det tjänar till att minska magsyran


De som äter massor av heta kryddor vet att de få som konsekvenser magbesvär. Gurkmeja kan hjälpa om du äter något kryddig eller stekt. Det fungerar som en mage tonic som det stimulerar gastric sekret och bukspott, vilket underlättar matsmältningen.

Det rekommenderas för dem som lider av dyspepsi, långsam matsmältning, kronisk gastrit eller aptitlöshet. Den rekommenderade dosen är 500 mg pulver, fyra gånger dagligen, men kan också fyllas tomma kapslar.

CurcumaCurcuma

Curcumin hindrar gaser

Gurkmeja är mycket bra för detta problem. Att carminative hjälper utvisa tarmgaser. Också det lindrar kolik, tack vare komponenter såsom eugenol. Det är känt att denna krydda är bra för dem som lider av magen atoni, gasbildning och syra dyspepsi.

Det har flera fördelar för levern

Gurkmeja har mycket goda effekter som en beskyddare av levern och gallblåsan tonic. Det bidrar till att avlägsna gallstenar, har anti-inflammatorisk effekt, medger dränering av levern och gallblåsan tömning.

Vi rekommenderar att äta i fall av cirros, gulsot, leversjukdom eller gallblåsan sjukdomar. Att dra fördel av dessa egenskaper, koka en liter vatten med 20 gram gurkmeja pulver och fick stå 12 timmar. Filter med en trasa och dricka flera gånger om dagen.

curcuma7curcuma7

Kan behandla vissa cancerformer

Rotstocken av växten innehåller 10 anticancerkomponenter (Åtminstone), bland vilka curcumin och beta-karoten. De har alla skyddande effekter mot hudcancer och bröst, tjocktarm, tolvfingertarmen.

Det hjälper kroppen att bättre stå emot effekterna av läkemedel och cancerbehandlingar, såsom kemoterapi.

Det är ett bra botemedel för att lindra artrit

De kan dra nytta av de antiinflammatoriska egenskaper gurkmeja patienter som lider av reumatoid artrit, liksom dem som lider av syndromet (mycket vanligt idag av överanvändning av dator och mobil) karpaltunneln.

Fungerar genom att lindra symtom och sjukdomar, särskilt när smärtstillande och ingen effekt eller mycket höga doser krävs för att uppnå en viss välfärd.

Läs 5 Rekommenderade livsmedel för att förhindra artros

Det är en naturlig antidepressiv

Detta är en av de mest populära programmen av gurkmeja i traditionell kinesisk medicin generationer. Denna anläggning / krydda som används för behandling av depression och relaterade sjukdomar sorg eller olycka.

Aktuella studier visar att eller konsumera gurkmeja gurkmeja pulver tjänar till att stimulera nervsystemet, men även det har effekter på immunsystemet och humör.

Varför Det minskar stressnivåerna och orsakar en ökning i produktionen av serotonin. Den kan användas till patienter med depression (känslomässigt eller säsongs) och andra liknande sjukdomar.

CurcumaCurcuma

Skyddar hjärtat

Gurkmeja är ett underbart naturmedicin att behandla och förebygga hjärtsjukdomar. Dessutom, dess komponenter hjälpa till att sänka det onda kolesterolet och triglycerider, alla naturligt.

Förutom att leda en hälsosammare kost, äta mer frukt och sidlinjen stekt och fett, läkare råda smaksatt med gurkmeja förebygga kardiovaskulära problem, såsom myokardiala sjukdomar.

Kan öka försvar

Som nämnts tidigare är gurkmeja en viktig allierad i immunsystemet, det vill säga barriärer som skyddar oss från vissa sjukdomar, särskilt de som uppstår på grund av viruset. Denna krydda har ett oslagbart egenskap immunmodulerande. Lägg i tider av stress, på vintern och förhindrar testning stegen ner försvar och blir sjuka (särskilt influensa).

Möt 5 nycklar för att utveckla ett starkt immunförsvar och värdig PSYKOLOGISKT

Det är ett naturligt botemedel mot andningsproblem

Gurkmeja har använts i århundraden för att behandla bronkit, som curcumin har en stor antibronquial och antiinflammatorisk effekt.

Dess användning är perfekt för behandling av kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och rekommenderas för patienter med andningsproblem, tack vare sin antioxidant, antiinflammatoriska och antibronquiales åtgärder. Det rekommenderas att konsumera 500 mg av gurkmeja pulver tre gånger om dagen, vid måltider.

gurkmeja rotgurkmeja rot

Det är antimikrobiella

Research hävdar att denna krydda erbjuder sina aktiva ingredienser som bidrar till att eliminera mikrober, förhindra sår från att bli smittade, till exempel. Det är mycket bra hem botemedel mot salmonella, för sin svampdödande aktivitet och har förmågan att döda grampositiva batterier.

Reglerar menstruationscykler

Gurkmeja har förmågan att reglera menstruation och lindra symtom innan perioden såsom smärta i nedre buken eller huvud. Men se upp, eftersom överätande förhindrar ägglossning, liksom p-piller.

Försiktighetsåtgärder vid användning av gurkmeja

Gurkmeja konsumtion är kontraindicerat eller uppmanas att minska, i fall av gravida kvinnor eller stadier av amning, eftersom det kan äventyra hälsan hos barnet.

Det är inte heller tillåtet för patienter med gallblåsan problem, hos personer med gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), eftersom det kan orsaka mer obehag och de som har just opererats eftersom det saktar blodproppar, liksom orsakar ytterligare blödning.

Like this post? Please share to your friends: