Visst överraska dig att veta att Öljäst är en fantastisk källa till hälsofördelar, i själva verket är det de mest näringsrika livsmedel Components erbjuder. Det är i huvudsak en typ av svamp som jäser malten inte innehåller socker, proteiner och bara stort biologiskt värde som du kommer att älska att veta.

Först måste vi säga att måste skilja öljäst lämpliga för konsumtion och jungfru öljäst, den senare är inte bra att konsumera eftersom det producerar olika gastrointestinala problem.


Jäst öl vi talar om inte innehåller alkohol, laktos eller gluten, eller konserveringsmedel. Du hittar den på någon hälsokostaffär i din stad, och även i stormarknader. Det är ett kosttillskott helt enkelt perfekt för uppgifter som vi kommer att ge.

1. Det är den mest kompletta källan till vitamin B

fermentferment

Vitamin B är viktigt för människor: Det ger oss energi, skyddar immunsystemet, gör vårt hår är stark, våra ben, våra naglar ...

Däremot kan vitamin B inte lagras i vår kropp, är löslig, därför bör vi få dem från vår mat. Öljäst är den bästa källan eftersom du kan ha vitamin B.

2. Reglerar kolesterol

Öljäst är rik på omättade fettsyror och lecitin. Det är därför en stor resurs för att minska vår kolesterol och triglycerider.

Upptäck 10 högt kolesterolvärde symptom ska du inte bortse

3. Utmärkt kosttillskott

Det är mycket lämplig för personer som har någon form av underskott, antingen anemi, låg på vitaminer eller proteiner ... du kan också dra nytta av öljäst idrottsmän tack vare denna naturliga energikälla.

Om vi ​​följer vår mat dagligen, henne erhålla fosfater, kalium och magnesium. Även järn, koppar, zink, mangan, nickel, kisel, krom ...

4. Underrättade för hypertoni och diabetes

Bryggerijäst innehåller några sockerarter, låg natriumhalt och innehåller ett högt näringsvärde för att ge diet av alla människor som uppvisar någon form av brist eller sjukdom. Det är idealiskt för att reglera vår stress, därför är det mycket lämpligt att konsumera dagligen.

5. regenerera, hud läker och bekymmer

Öljäst har B-vitaminer, zink och är en naturlig källa till biotin. Det är därför en stor aktivator av metabolism för cellvävnadsregenerering av huden.

Läs hur man undviker fem dåliga vanor som påverkar hälsa och skönhet på din hud

6. Combat förstoppning

Regelbundet följa våra måltider en tesked jäst, tillåter oss att ha en mer utmärkt ingångsfiber gå att justera vår förstoppning att få den att försvinna.

7. aktiverar immunsystemet

Tack vare sin otrolig källa till B-vitaminer, Du kan omvandla fett, proteiner och kolhydrater direkt till energi, stärka oss mot sjukdomar, ger oss styrka och uppmuntran för att möta dagen.

8. Lämplig för kroniskt trötthetssyndrom

Öljäst gynnar syntes många enzymer och främjar otaliga kemiska processer i vår kropp. Dess bidrag av mineraler, proteiner och vitaminer gör det en grundläggande kosttillskott för personer som lider av kroniskt trötthetssyndrom.

Besök den här artikeln: 5 saker du kan göra varje dag för att ladda din energi kroppen

9. reglerar funktionerna hos sköldkörteln

Dietister rekommenderar ofta dricka jäst sköldkörtel fall av hypotyreos, Det är mycket lämplig för att återvinna den normala körteln och dess grundläggande funktioner.

10. regenerera tarmfloran

När vi drabbas av någon näringsbrist eller i de fall där vi måste ta många mediciner, våra tarmfloran alltid hämmas, vilket hindrar basfunktioner för vår kropp. Ta en till tre teskedar om dagen av öljäst kommer att hjälpa återhämta sig.

Hur du tar öljäst?

öl jäst flingoröl jäst flingor

Här hittar du jästen i hälsokostbutiker, eller ens i din butik om du har en del av kosttillskott. Det är möjligt att köpa i olika format, till exempel i pulverform eller fling. Om du tar det naturligtvis är något bitter, men oftast marknadsförs och att ta bort den bittra smaken att följa henne i dina huvudmåltider.

Du kan stänka på dina sallader, soppor, grytor, smoothies eller ens använda det i bakning. På samma sätt måste vi också tala om för dig att du kan köpa jäst i form av tabletter eller pastiller.

Till sist säga att dagliga doser är i två eller tre matskedar, dela in dem i flera doser under dagen. Om du vill ta tabletter, måste du följa instruktionerna information, men vanligtvis är cirka fyra per dag.