10 fantastiska hälsofördelar av grönt te

Det finns många anledningar till varför grönt te har varit en del av asiatiska kulturer under flera århundraden. Det är en dryck rik på antioxidanter och näringsämnen som gynnar organismen på många sätt, Det är ett stort stöd för att stärka försvaret och förebygga sjukdom.

Dessutom är det nu känt att detta te Det är ett stort stöd för att gå ner i vikt och förebygga kroniska hälsoproblem som cancer. Vet du de fantastiska fördelarna av grönt te? Vi inbjuder dig att upptäcka fler anledningar att dricka grönt te mer regelbundet.

1. Grönt te är rikt på antioxidanter


Antioxidanter är kemikalier som är ansvariga för bekämpning av andra molekyler, såsom fria radikaler. Grönt te är en rik källa av antioxidanter och, Tack vare detta är det en allierad för att förhindra kroniska sjukdomar och för tidigt åldrande hudproblem.

2. Det kan bidra till att förebygga cancer

Studier har visat att grönt te har viktiga egenskaper som är lovande som en metod för att minska risken för att utveckla olika typer av cancer.

I undersökningar som genomförts av McGill University i Montreal (Kanada), konstaterades att antioxidanter som finns i detta te kan bidra till att minska risken för prostatacancer. I en annan analys minskad risk observerades fram till 18% av lungcancer.

Andra kinesiska forskning De har kopplat grönt te konsumtion med minskad risk att utveckla magcancer, pankreatiska, esofageala, prostata och kolorektal cancer.

3. hjärthälsa

Hälsa-heartHälsa-heart

Dess höga antioxidant innehåll gör det till en allierad att reglera nivåerna av dåligt kolesterol blod och hindra den från att installeras på blodkärl.

Tack vare detta anses det att regelbunden konsumtion av grönt te kan minska hjärtrisker och andra problem i samband med kardiovaskulär hälsa.

Vi rekommenderar att du läser 10 tecken på hjärtsjukdom än ignorera

4. Förbättrar lever hälsa

Levern är det organ som ansvarar för filtrering gifter som ansamlas i blodet och kan påverka hälsan. Men skjutande toxiner kan ha en negativ effekt och hindra normal användning.

En kopp grönt te om dagen kan vara drivkraft för att rena levern och se till att det fungerar korrekt. Regelbunden konsumtion av grönt te hjälper till att förhindra skador orsakade av giftiga ämnen som alkohol och förhindrar inflammation.

5. stimulerar ämnesomsättningen och hjälper dig gå ner i vikt

Det är vetenskapligt bevisat att dricka grönt te hjälper till att förhindra och minska övervikt. En undersökning fastställt att kraften av fett oxidation av grönt te hade hjälpt deltagarna gå ner i vikt under en period av tre månader.

Dessutom också bestäms som hjälper till att aktivera ämnesomsättningen, Det förbättrar möjligheten att bränna kalorier och fungerar som en hjärtskyddande.

6. matsmältnings Support

Support-magSupport-mag

Grönt te har en milt laxerande effekt vilket kan bidra till att förebygga och behandla förstoppning, samt ha egenskaper för att minska gas, uppblåsthet och andra matsmältningsproblem.

7. Förebyggande av diabetes

Egenskaperna hos detta te kan hjälpa till att kontrollera nivåer av blodsocker för att förhindra diabetes. Ny forskning har visat att grönt te kan hjälpa till att förhindra utvecklingen av typ 1-diabetes, förutom att hantera typ 2-diabetes.

Se även: Tips för att ta hand om din diabetes

8. Förbättrar tandhälsan

I traditionell kinesisk medicin har används det grönt te som Tandskydd, kan förhindra orala infektioner, samt hjälpa till att kontrollera dålig andedräkt problem.

9. Förhindrande av artrit

Prevention-de-la-artritPrevention-de-la-artrit

Flera undersökningar har fastställt att grönt te har en kraftfull smärtstillande och antiinflammatorisk effekt som kan vara mycket användbart vid behandling av reumatoid artrit och andra inflammatoriska sjukdomar.

Konsumtionen av detta te kan hjälpa till att stoppa den inflammatoriska responsen, liksom nedbrytning av brosk i människor som lider av dessa sjukdomar.

10. stärker immunsystemet

Dess höga halt av antioxidanter i kombination med vitaminer och mineraler gör detta te är en av de bästa naturliga allierade i immunsystemet. Egenskaperna hos grönt te har visat sig vara effektiva vid behandling av olika typer av infektioner, Förutom vanliga luftvägsproblem såsom förkylningar och influensa.

Like this post? Please share to your friends: