Det anses att en person lider av förstoppning när du har problem med att evakuera, antingen genom begränsad och hård avföring, eller för en längre tid inte överstiger 72 timmar.

medan varje person har en annan potta frekvens i enlighet med ålder, vikt och typ av kost, Det sägs att drabbas av förstoppning när det ändras drastiskt och blir tre eller flera dagar.


Även om många kanske tror att detta hälsoproblem är mild, är det faktum att Det bör behandlas i tid för att förhindra den från att bli ett kroniskt problem, eller upptäcka någon sjukdom som kan orsaka.

I de flesta fall förstoppning är på grund av uttorkning, dålig kost och stillasittande livsstil. Men det kan också vara ett symptom på allvarligare hälsoproblem som kräver läkarvård.

En av de första åtgärder som vidtagits av personer med förstoppning är att ta någon form av kommersiell laxermedel. Men det rekommenderas inte eftersom det kroppen kan göras beroende av dem och kan lida andra biverkningar.

Lyckligtvis det finns vissa naturläkemedel som har ljus laxerande egenskaper för att förbättra matsmältningen och hantera förstoppning.

1. aloe vera juice

Juice-de-aloe vera-Juice-de-aloe vera-

Aloe eller aloe vera är en av dessa örter med flera hälsofördelar både internt och externt. Ta varje dag juice hjälper till att rengöra tjocktarmen naturligt och underlätta avfallshantering.

Enligt Natural Standard, en förening som kallas aloin aloe den är ansvarig för att bekämpa förstoppning.

Se även: Top 5 frukter att rengöra tjocktarmen: Upptäck dem!

2. Apple

En av de bästa livsmedel för att klara av förstoppning är äpplet. Denna frukt innehåller pektin, ett ämne som främjar tarmfunktionen.

Dessutom, Det bidrar med en betydande mängd fiber som behövs för att mjuka upp avföring och stimulera deras utvisning, såsom indikeras av data från en undersökning av medicinska fakulteten vid Ohio State University (USA).

3. banan

Detta läcker mat är idealisk för att stödja god matsmältning och förbättra avföring. Det ger en bra mängd fibrer, som fungerar som en kraftfull naturlig laxerande för att underlätta utdrivningen av avföring.

En bit av banan bidrar 12% av mängden av rekommenderade dagliga genomsnittlig fiber och även den innehåller frukto-oligosackarider, ämnen som, när den når tjocktarmen, bidrar till god matsmältning.

4. Grönt te

Tea-grönTea-grön

Grönt te har blivit populärt på senare år som en kraftfull antioxidant drink med många hälsofördelar. En av dessa huvud fördelar är dess förmåga att främja god matsmältning och stimulera utvisning av avfall som samlas i tjocktarmen.

Detta te har en milt laxerande effekt som hjälper till att bekämpa förstoppning.

5. Avena

De som lider av förstoppning bör inkludera fler havre i din kost.

Denna mat innehåller kolhydrater, vitaminer, mineraler och fibrer, som bidrar till en bättre matsmältning och förhindra förstoppning. Helst konsumera frukost, men också kan läggas till smoothies, soppor och sallader.

6. Linfrö

Linfrön kännetecknas av sin höga läkande kraft, vilket hänförs till stor del på dess höga fiber och omega 3-fettsyror. Denna mat har smärre laxerande egenskaper som kan hjälpa till att förbättra avföring att evakuera skräp och rengöra tjocktarmen.

Enkelt uttryckt en sked av blötlagda linfrön i ett glas vatten, låt stå över natten och dricka nästa morgon fasta.

7. Olivolja och citron

Olja-de-oliv-och citronOlja-de-oliv-och citron

Genom att kombinera olivolja och citron avhjälpa man kan göra en naturlig laxerande att förbättra avföring och bekämpa förstoppning.

Späd Endast saften av en citron i en kopp varmt vatten och tillsätt en matsked olivolja. Drick varje morgon innan du äter någon mat.

Vi rekommenderar att du läser: Ta hand om ditt hjärta och lever tack vare det varma vattnet med citron

8. äppelvinäger och honung

annan bra kombination att göra en naturlig laxerande Det är utspätt 1 tesked äppelcidervinäger och en tesked honung i ett glas vatten. Blanda alla ingredienser och dricka tre gånger om dagen.