Fräken, en bantning anläggning och remineralizante

Hästsvans är en medicinalväxt med många hälsoegenskaper, bland vilka hjälper till att eliminera vätskeretention, så det kompletteras dieter där personen känns uppsvälld. Dessutom är det ett utmärkt botemedel för att förbättra hud, naglar och hår.

Förklara alla dess egenskaper, hur ska vi göra för att njuta av det och där vi kan hitta den. Vissa människor upptäcker även det kan gå och hämta nära hemmet.

egenskaper fräken


Dessa är bara några av de viktigaste egenskaperna hos åkerfräken eller Equisetum arvense:

Det är diuretika

Han är kanske mest känd för att hjälpa till att ta bort överflödig vätska i kroppen, tack vare sitt innehåll av kalium, flavonoider och sapónidos medicinalväxt. Du kan öka med upp till 30% mängden urin.

därför Det rekommenderas för vätskeretention, ödem, reumatitis, gikt, njursten och urinvägsinfektioner, bland annat.

Det är bantning

Just på grund av dess diuretikum egendom, hjälper denna växt oss gå ner i vikt, men vi måste tänka på att vi inte ska eliminera överflödig vätska, om inte fett.

Se även: 7 tips som du bör vara noga med att undvika vätskeansamling

rening

Dess förmåga att ta bort vätska tillsätts för att eliminera toxiner, så denna anläggning, i kombination med andra, såsom mjölk tistel, nässlor, maskros eller kardborre, tillåter oss att rena kroppen av giftiga ämnen.

Vi kan göra ett botemedel rening av ett par gånger om året, under hösten och våren, med dagliga infusioner av dessa växter.

remineralizante

Dess höga och varierande mineralinnehåll gör denna anläggning en kraftfull och uppfriskande. Det är idealiskt att utfodra våra ben och förhindra försvagning, som i fall av osteoporos eller karies, eller för att förbättra läkningen av benskador.

Det hjälper oss också i tider av trötthet, utmattning, trötthet, konvalescens, anemi, bland annat.

 Det förbättrar tillståndet för hud, naglar och hår

Dess höga kiselhalt, som hjälper bildar kollagen, djupt näring åt huden och naglar, och tack vare dess renande egenskaper gör att vi kan hålla dem rena från gifter och bakterier och svampar. Därför hjälper åkerfräken förhindra uppkomsten av finnar, eksem och rynkor, och kan även blekna hudbristningar.

Dess kiselhalten gynnar även håret, öka tillväxten och förbättra konsistens. Den förhindrar också grått hår, skallighet eller mjäll.

6 knep kända för att förbättra utseendet på dina hudbristningar

Det är regenerering, helande och kontroller hemoragias

Hästsvans är en kraftfull cell regenerator och Det bidrar till att förbättra sårläkning och märken på huden.

Tack också till dess sammandragande egenskaper kan kontrollera eller ens bota blödning. Vi rekommenderar det i händelse av blödande sår, näsblod, hudsår eller mycket tunga perioder.

Förbättrar flexibilitet senor

Hästsvans är mycket användbar för personer som utför ansträngande motion vanligtvis eller de lider av ömma senor.

Hur tar vi hästsvans?

I neil-FarnworthI neil-Farnworth
Det vanligaste sättet att ta den infunderas, kokande anläggning för fem minuter och låta det sitta ytterligare fem. Om vi ​​vill behandla en viss åkomma rekommendera att ta tre koppar om dagen i en månad och ett halvt år senare för att vila under några veckor. Behandlingen kan upprepas under hela året.

Vi kan också välja en sirap eller utdraget. Då kan vi följa tillverkarens eller läkare. Och vi kan gurgla (för sjukdomar i halsen, tandkött eller munsår) eller använda det externt, eftersom den fungerar som desinflamante och är användbar vid vaginala infektioner, hemorrojder, herpes, eksem, glaukom, etc.

Du kanske är intresserad: 4 naturliga infusioner för personer med matsmältningsproblem

Var får vi det?

Manuel M. Ramos åkerfräkenManuel M. Ramos åkerfräken

Vi kan köpa i hälsokost, kost eller i vissa snabbköp, eftersom det är ett välkänt anläggning. Vi kan få för att göra te eller extrakt eller tabletter, beroende på intensiteten i behandlingen eller vår bekvämlighet. För de senare fallen rekommenderar vi samråd med en terapeut eller läkare.

Vi vet också att Vi kan naturligtvis hitta denna växt under sommaren på fuktiga ställen, längs floder, sjöar eller träsk, särskilt i lerjordar. Den del som används är stammen, utan blad, som torkas i hängande kärvar.

Bilder artighet av Manuel M. Ramos, uteart och Neil-Farnworth

Like this post? Please share to your friends: